Flickorna fick därför inte leka.
1 av 3
Flickorna fick därför inte leka. - Foto: TT Bild
2 av 3
- Foto: AP
3 av 3
- Foto: TT Nyhetsbyrån

Polisen på plats på Ikea – för att genomsöka två personer

Enligt uppgifter kontrolleras två personer av polis på Ikea i Barkarby. Polisen går inte ut med uppgifter om exakt varför.


Enligt uppgifter söker polisen igenom väskor på Ikea i Barkarby utanför Stockholm. På ledningscentralen bekräftas att polisen har varit på Ikea och att det eventuellt ska ha varit en pågående svensexa där. Polisen uppger att det inte är någonting utöver det vanliga.

– Vi har fått många samtal kring detta, men inget onormalt har hänt på platsen. Det var ingenting konstigt med väskan, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Expressen.

Istället menar polisen att det rörde sig om ett troligt snatteri. Albin Näverberg tror att de kommer att få mer samtal om liknande händelser efter att Sverige gått igenom terrorhot.

– Vi förväntar oss en stor hysteri kring sådana händelser och om det här på Ikea har vi redan fått en massa samtal, säger Albin Näverberg till Expressen.

Att polisen befinner sig vid Ikea i Barkarby hör till vanligheterna på grund av samtal om drogaffärer och liknande vid den stora parkeringen. Dock vill polisen inte uttala sig om hur stor insatsen varit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!