Hatar kungen badkar??
1 av 3
Hatar kungen badkar?? - Foto: Collage: TT
Nej, han menar bara att man kan spara vatten.
2 av 3
Nej, han menar bara att man kan spara vatten. - Foto: burgbad.com
Och därmed bespara miljön. Någonting som ligger kungen varmt om hjärtat.
3 av 3
Och därmed bespara miljön. Någonting som ligger kungen varmt om hjärtat. - Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kungen: Förbjud alla badkar

I en intervju hävdar kungen att han tycker att man borde förbjuda alla badkar i Sverige. Anledningen är ändå väldigt fin.


I en intervju med Svenska Dagbladet pratar Sveriges kung Carl XVI Gustaf om miljö- och klimatfrågor. Helt plötsligt får han ur sig: "Man skulle förbjuda alla badkar".

Kommentaren var mer eftertänksam än man tror. Det var ett skämtsamt sätt att säga att vi kunde spara en massa vatten och därmed hjälpa till med att bevara miljön. Även en statschef kan vara lite lustig mitt i allvarets hetta.

Vid en del stunder har kungen gjort sig i ordning på ställen utan dusch, vilket gjorde att han tvingades bada badkar. Även om det var menat som ett skämt menar han att de små detaljerna i vardagen har effekt för miljön.

– Det gick åt väldigt mycket färskvatten och energi. Det slog mig så påtagligt, det är inte klokt att jag måste göra det här. Jag riktigt skämdes alltså, så kände jag, säger kungen till Svenska Dagbladet.

Miljö och klimat ligger vår statschef nära och han bryr sig om att vara en förebild för Sverige när det kommer till att rädda vår planet och värna om miljön. Han kör till exempel en hybridbil, investerar i etiska företag via börsen – och äter som oftast vegetariskt.

– Jag bedriver ju jordbruk. Jag har köttdjur och producerar fint kött. Men personligen äter jag mindre kött, säger kungen till Svenska Dagbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska vi förbjuda badkar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.