Advokat Ola Salomonsson säger att den misstänkte terroristen nekar till brott.
1 av 4
Advokat Ola Salomonsson säger att den misstänkte terroristen nekar till brott.
Säpo eftersökte misstänkt terrorist och grep denne i torsdags. Inatt har förhör hållits.
2 av 4
Säpo eftersökte misstänkt terrorist och grep denne i torsdags. Inatt har förhör hållits. - Foto: TT
Under onsdagen höjde Säpo hotnivån i Sverige från 3 till 4.
3 av 4
Under onsdagen höjde Säpo hotnivån i Sverige från 3 till 4. - Foto: tt bild
Vice chefsåklagare Hans Ihrman
4 av 4
Vice chefsåklagare Hans Ihrman - Foto: Ingvar Karmhed / TT

Advokaten: Misstänkte terroristen nekar till brott

Under förhören som skett natten till lördagen förhördes den misstänkte 22-åringen av Säpo. Hans advokat tolkar det som att han nekar till anklagelserna.


I onsdags meddelade Säpo att Sverige höjer sin terrorhotsnivå till fyra på en femgradig skala och man var på jakt efter en misstänkt terrorist. Han fångades under torsdagen vid ett asylboende i Boliden utanför Skellefteå och den misstänkte 22-åringen fördes med flygplan till Stockholm och till häktet där han hållits inlåst.

Förhöret som pågått natten till lördagen ska ha pågått i flera timmar. Den misstänkte 22-åringens advokat Ola Salomonsson menar att det varit väldigt luddigt. Men att som han ser det nekar den misstänkte till alla anklagelser.

– Min uppfattning är att han nekar. Han hanterar ändå situationen ganska bra under omständigheterna, säger Salomonsson till Aftonbladet.

Vice chefsåklagare Hans Ihrman har fram till på söndag klockan 12.00 på sig att begära den misstänkte 22-åringen häktad, annars måste han släppas på fri fot.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!