Varför nöja sig med Öresundsbron? Det finns ju massa grejen man kan stänga ner!
1 av 8
Varför nöja sig med Öresundsbron? Det finns ju massa grejen man kan stänga ner! - Foto: tt bild
Som fredagsmys!
2 av 8
Som fredagsmys! - Foto: tt bild
Bygg om Migrationsverket!
3 av 8
Bygg om Migrationsverket! - Foto: tt bild
Att lägga ner Arbetsförmedlingen är utmärkt symbolpolitik!
4 av 8
Att lägga ner Arbetsförmedlingen är utmärkt symbolpolitik! - Foto: tt bild
Och julhandeln! Dyrt blir det, men det kan det vara värt.
5 av 8
Och julhandeln! Dyrt blir det, men det kan det vara värt. - Foto: tt bild
Skolorna också!
6 av 8
Skolorna också! - Foto: tt bild
Skrota Riksdagen!
7 av 8
Skrota Riksdagen! - Foto: tt bild
Och internet.
8 av 8
Och internet.

​9 saker regeringen borde stänga ner förutom Öresundsbron

Regeringen vill ha möjligheten att stänga ner Öresundsbron för att minska antalet flyktingar. Något som kan kosta en miljard om dagen. Men varför sluta där? Här är nio andra saker vi kan lägga ner direkt!


1. Migrationsverket

Hur ska någon kunna invandra till Sverige om det inte ens finns ett Migrationsverk? Planen är enkel – byt ut alla migrationsverkets skyltar till skyltar där det står ”Väderstation”. Så när flyktingarna kommer dit och vill söka asyl säger man bara ”Asyl? Vi pysslar med väder här”. Brilljant!

Bild:TT

2. Arbetsförmedlingen

Vem vill komma hit om det inte ens finns en arbetsförmedling? Att lägga ner myndigheten är genial symbolpolitik. Sen kanske det blir svårare för alla att söka jobb, men det gör ju inget. Bara vi slipper otäcka flyktingar!

3. Alla butiker

Julhandlen står för dörren, men vad spelar det för roll? Stäng ner allt, så att ingen kan få för sig att vi lever i överflöd och har råd att lägga miljarders miljarder på en massa skräp som ändå snart kommer att stå och damma på nån hylla. Visst, ekonomin kommer gå åt helvete, men det kan det vara värt!

Bild:TT

4. Skolorna

Gratis utbildning har gjort Sverige till ett av världens bästa länder att växa upp i. Men det går ju att ändra på! Det är klart att det kommer hit en massa människor som vill bygga en bra framtid för sina barn om vi har riktigt bra skolor. Lägg ner skiten. Visst, alla barn i Sverige kommer växa upp som analfabeter, men i symbolpolitikens namn är allt logiskt.

5. Riksdagen

Lite extremt kanske, men om Sverige helt enkelt avskaffar demokratin så blir det ju inte alls lika kul att komma hit. Upplös regeringen och riksdagen och skapa ett otryggt och kallt samhälle, så kanske vi slipper att ge lagstadgat skydd till människor som flyr från krig, tortyr och förtryck.

6. Internet

Samma sak med internet. Det här med kommunikation och öppenhet i samhället känns ju som en överdriven lyx. Lägg ner skiten!

7. Fredagsmys

Men varför nöja sig där? Chips, Idol, värme, trygghet, att vara tillsammans med dem man tycker om är ju som att be om att det ska komma hit folk.

Bild:TT

8. Julen

Det här är extra viktigt. Om det kommer hit flyktingar som ser att vi har det trevligt här kanske de får för sig att stanna här! Och kanske utbilda sig och skaffa jobb! Och skapa en bättre framtid! Och börja betala skatt och leva lyckliga här?!? Hemska tanke.

Bildkälla

9. Allting

När man börjar tänka efter kan man ju lika gärna lägga ner allting. Det känns ju ändå värt när vi tycker det är jobbigt att behöva ge skydd åt människor som genomlidit en verklighet som vi aldrig kan föreställa oss. Det blir dyrt, tråkigt, kallt och fullständig anarki. Men med tanke på att regeringen är beredd att bränna en miljard om dagen på att stänga Öresundsbron kan det här mycket väl vara nästa steg.

Bildkälla

(Den här artikeln är satirisk. Det innebär att den vi har tagit en fullständigt orimlig sak och ställt det mot ännu orimligare och överdrivna scenarier. Artikeln ska därför inte tas på allt för stort allvar, utan borde mest ses som en tankeställare till vissa)

/
Jul
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.