Linnea trodde inte hon var gravid.
1 av 5
Linnea trodde inte hon var gravid. - Foto: Privat
Linneas nyfödda barn Karl.
2 av 5
Linneas nyfödda barn Karl. - Foto: Privat
Linnea fick sin son när hon var 16 år.
3 av 5
Linnea fick sin son när hon var 16 år. - Foto: Privat
Gullig <3
4 av 5
Gullig <3 - Foto: Privat
Linnéa visste inte att hon var gravid förrän hon födde.
5 av 5
Linnéa visste inte att hon var gravid förrän hon födde. - Foto: Privat

16-åriga Linnea trodde hon hade problem med magen – födde en son på toaletten

Linnea kunde inte ana vad, eller snarare vem, som skulle ploppa ut när hon gick på toaletten.


Läs Linneas blogg här

16-åriga Linnea Fritz som bor i Malmö hade lite magvärk en morgon i början av november. Hon trodde att hon var dålig i magen. Så hon gick på toaletten.

– Där kände jag att jag också var kissnödig. Sen helt plötsligt kom han, han ploppade ut väldigt snabbt, säger hon till Nyheter24.

Linnea födde alltså ett barn. Hon blev otroligt chockad för hon ska inte haft några gravidsymptom alls menar hon.

– Jag äter p-piller. Sen har jag alltid varit lite mullig så jag såg ingen förändring med magen. Och inte heller var jag illamående.

Linneas föräldrar hörde hennes ropa så de skyndade sig till toaletten. Enligt Annelie, som är mamma till Linnea, så flög de upp ur sängen när de hörde hennes skrik.

– Vi hittade Linnea sittandes på toaletten och vi hörde något som gnydde, så såg vi att han låg där. Jag drog upp han direkt, säger Annelie till Nyheter24.

Som tur var såg han pigg och hel ut.

Linneas pappa ringde efter ambulans och Linnea fick åka till BB med sin nyfödda son som heter Karl. Personalen på sjukhus var också chockade.

– De sa att det inte var så vanligt.

Där var de i tre dagar innan de fick åka hem igen. Och nu bor Linnea och Karl hos Linneas föräldrar som ger henne stöd i hennes nya roll som mamma.

Pappan till Karl blev så klart också chockad när Linnea berättade. De är inte tillsammans men han träffar Karl ibland.

– Det tog en tid för honom att fatta vad som hänt.

Linnea själv är lycklig och säger att hon blivit gladare sedan Karl kom till världen. Och nu är hon mammaledig fram till Karl börjar på dagis.

– Då kommer jag börja skolan igen.

/
/
Ung
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.