Det gick rykten om ett nazistiskt nätverk som ska ha patrullerat vid Öresund.
1 av 2
Det gick rykten om ett nazistiskt nätverk som ska ha patrullerat vid Öresund. - Foto: TT BILD
Men nätverket fick uppmärksamhet.
2 av 2
Men nätverket fick uppmärksamhet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tveksamma uppgifter om att nazister patrullerade för att stoppa flyktingsmugglare

Under dagen publicerade Skånska Dagbladet uppgifter att ett nazistiskt nätverk skulle patrullera i Öresund för att stoppa flyktingsmugglare. Uppgifterna är gravt tveksamma.


Under dagen skrev Skånska Dagbladet att ett nazistiskt nätverk som kallar sig för Nationell Framtid patrullerade i Öresund för att stoppa flyktingsmugglare. En källa ska ha sagt till Skånska Dagbladet att hen bevittnade hur gruppen lotsade ut en båt ur svenskt vatten.

Men uppgifterna är extremt tveksamma. Expo skriver i en analys att "i själva verket har tips om att Nationell framtid patrullerar sundet skickats till diverse redaktioner sedan i somras, däribland Expo. Ingen redaktion har hittills, efter sedvanlig faktakoll, valt att gå vidare med uppgifterna. Förrän nu". Och att uppgifterna bör tas med en stor nypa salt.

På nazistnätverkets Facebook skrivs det att nätverket ska tillämpa de åtgärder som krävs för att smuggelbåtarna ska ändra kurs, och att de lindrigaste för smugglare skulle vara om kustbevakningen eller polisen sätter stopp. De har även delat Skånska Dagbladets artikel.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!