Det är riktigt snöigt i Göteborg just nu.
1 av 3
Det är riktigt snöigt i Göteborg just nu. - Foto: TT bild
Men hur blir det med skolorna?
2 av 3
Men hur blir det med skolorna? - Foto: TT bild
Snökaos.
3 av 3
Snökaos. - Foto: TT bild

Snökaos i Västsverige – så vet du om din skola har stängt

Är det ens värt att försöka ta sig till skolan i dag? Nyheter24 försöker reda ut vad som gäller i snökaoset.


Supersnösmockan har lagt sig som en blöt filt över hela Västsverige. Och just nu lär det nog finnas en och annan som sitter och undrar om det blir någon skola i dag. Men på Göteborgs kommun kan man tyvärr inte ge några raka besked för vad som gäller för skolorna i staden i dag.

– Varje skolledning tar själva beslut hur man gör idag, när både lärare och elever inte kommer fram. Just nu vet vi inte hur många skolor som har öppet eller stängt, säger Håkan Larsson på Göteborgs utbildningsförvaltning, till Nyheter24.

Bild:TT

I stället rekommenderas elever och vårdnadshavare att själva kontakta skolor och andra verksamheter för att veta vad som gäller.

Gymnasieskola håller stängt på förmiddagen

En som inte kommer gå till skolan i dag, åtminstone inte på förmiddagen, är Sonja Wingborg, 18, som går på Polhemsgymnasiet i Göteborg, som har stängt till klockan 13:00.

– Att skolan är inställd känns väldigt roligt faktiskt. Pappa väckte mig tidigt för att jag skulle komma i tid med tanke på alla förseningar. Sen visade det sig att det var stängt, och sen fick jag veta från skolan att lektionerna var inställda fram till klockan ett, säger Sonja till Nyheter24.

Uppgifterna bekräftas av skolans rektor Håkan Cardfelt.

– I och med att det knappt går några bussar eller spårvagnar så kommer lektionerna vara inställda fram till klockan 13. Men på eftermiddagen är det lektioner som vanligt, säger Cardfelt till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha ledigt i dag?
Tack för din röst!