Porr, lägenheter och medlemsflykt. Det går inte jättebra för Kommunal nu
1 av 9
Porr, lägenheter och medlemsflykt. Det går inte jättebra för Kommunal nu - Foto: tt bild/instagram
Margot Wallström.
2 av 9
Margot Wallström. - Foto: tt bild
Hyreskontraktet.
3 av 9
Hyreskontraktet. - Foto: tt bild
Kommunals ordförande Annelie Nordström.
4 av 9
Kommunals ordförande Annelie Nordström. - Foto: tt bild
*visk visk*
5 av 9
*visk visk* - Foto: tt bild
Caroline Szyber.
6 av 9
Caroline Szyber. - Foto: tt bild
Metropol Palais.
7 av 9
Metropol Palais. - Foto: tt bild
8 av 9
- Foto: tt bild
9 av 9
- Foto: tt bild/instagram

9 skandaler som fällde Kommunals ordförande Annelie Nordström

Porrshow, lägenhetsaffär och dyra spritfester – här är allt som hänt i Kommunal-skandalen och som till ledde till ordförande Annelie Nordströms av gång.


1. Porrshowen

Allt började med att Aftonbladet publicerade en artikel där det avslöjades att fackförbundet Kommunal, som har över en halv miljon medlemmar över hela landet, drivit lyxkrogen Metropol Palais, där man haft nakenshower med porrstjärnan Puma Swede.

2. Semesterön

Aftonbladet kunde också avslöja att fack-topparna blivit bjudna på gratis semester på öm Marholmen i Stockholms skärgård.

3. Spriten

Men inte nog med det! När Kommunals förbundskontor hade årsfest 2014 så hamnade spritnotan på hela 110 000 kronor, skriver Aftonbladet. De dyra festerna var ett extra känsligt ämne eftersom många av Kommunals medlemmar jobbar inom låglöneyrken.

4. Svartbygget

Minns du lyxkrogen Metropol Palais från punkt ett? Well, det visade sig vara mer än bara sexshower som var dåligt genomtänkt där. Det visade sig nämligen att restaurangens uteservering var ett fuskbygge, och att man tvingats riva den, enligt Aftonbladet.

5. Wallströms lägenhet

Sen blev det även klart att Sveriges utrikesminister Margot Wallström fått hyra en av Kommunals lägenheter i centrala Stockholm på nästan 90 kvadrat till priset av 32 kronor i månaden, skriver Dagens Nyheter. Dock menade Wallström att hon blivit ljugen för.

6. Lägenheten kan vara en muta

Men det hindrade så klart inte chefsåklagare Alf Johansson från att inleda en förundersökning mot Wallström, för att se om lägenheten varit en muta, enligt DN.

7. Wallström KU-anmäls

Och på tisdagen 19/1 blev blåsvädret ännu hårdare för Wallström, när flera riksdagsledamöter från KD och M anmälde henne till konstitutionsutskottet. KD:s Caroline Szyber var en av dem som anmälde Wallström.

8. Medlemmarna flyr Kommunal

Och på onsdagen blev det klart att nästan 10 000 medlemmar har lämnat Kommunal sedan Aftonbladet inledde sin granskning.

9. Krav på avgångar

Och även de medlemmar som stannat kvar är riktigt sura. Två avdelningar inom Kommunal har krävt styrelsens avgång, skriver Dagens Nyheter. Redan den 14/1 avgick Kommunals kassör Anders Bergström.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Kommunals styrelse avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Misstänkt handgranat på polisstation

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.