- Foto: Nyheter24

BOOM! Nyheter24 nominerade till årets dagstidning!

Gillar du Nyheter24? Du är inte ensam. Och nu visar vi återigen att vi är riktigt jävla bra på det vi gör.


"Nyheter24 lyckas fånga ungas intresse för ständig nyhetsuppdatering i text och TV. Kunskapen om hur relevant innehåll och digital logik gifter sig leder till att egna trafikrekord slås gång på gång"

Så lyder motiveringen från Dagens Media och Tidningsutgivarna när Nyheter24 för andra året i rad i dag blev nominerade till årets dagstidning.

I motiveringen nämns också Nyheter24:s arbete med debatt, quiz och inte minst den stora TV-satsning Nyheter24 har dundrat in det senaste året. Nyheter24 syns även i kategorin årets kampanj, där Under täcket, samarbetet med Ikea och komikern Kristoffer Appelquist, där kändisar intervjuades under 24 timmar.

– Att vi är nominerade för andra året i rad till helhetspriset visar på en oerhörd styrka. Jag är oerhört stolt över redaktionen, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

Andra nominerade i klassen årets dagstidning är Nerikes Allehanda och Expressen, skriver Dagens Media.

Här är juryns motivering:

"Nyheter24 lyckas fånga ungas intresse för ständig nyhetsuppdatering i text och TV. Kunskapen om hur relevant innehåll och digital logik gifter sig leder till att egna trafikrekord slås gång på gång. Publiken släpper sällan taget om mobilen och Nyheter24 vilket visar nyhetskanalens användbarhet för en eftertraktad målgrupp. Nyheterna tas vidare i debatter med både läsarna och etablerade skribenter och quiz. Nyheter24 har blivit en viktig plantskola och lär löpande upp journalister och utvecklare som värvas till andra medier. Årets ekonomiska vändning imponerar – liksom att företaget bygger upp ungas behov och intresse för nyhetsrapportering. Nyheter 24 har också visat förmåga att rätta till fel och be om ursäkt när snabbheten stått i vägen för omdömet."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.