Lägenheterna är egentligen ”avsedda i första hand för elever vid Försvarshögskolan” och "i andra hand försvarsanställda". Huset på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 3
Lägenheterna är egentligen ”avsedda i första hand för elever vid Försvarshögskolan” och "i andra hand försvarsanställda". Huset på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men efter valet 2014 man gjorde ett undantag – för den socialdemokratiska försvarsministern Peter Hultqvist.
2 av 3
Men efter valet 2014 man gjorde ett undantag – för den socialdemokratiska försvarsministern Peter Hultqvist. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Frågan om försvarsministern tycker att det är ett problem att det finns någon en nära koppling mellan det egna ansvarsområdet och stiftelsens verksamhet besvaras inte av Peter Hultqvists pressekreterare.
3 av 3
Frågan om försvarsministern tycker att det är ett problem att det finns någon en nära koppling mellan det egna ansvarsområdet och stiftelsens verksamhet besvaras inte av Peter Hultqvists pressekreterare. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Försvarsministern fick lägenhet avsedd för elever vid Försvarshögskolan

Försvarsminister Peter Hultqvist fick genom ett undantag ett hyreskontrakt i en lägenhet på Östermalm.


Lägenheterna är egentligen "avsedda i första hand för elever vid Försvarshögskolan" och "i andra hand försvarsanställda". Men efter valet 2014 gjorde man ett undantag – för den socialdemokratiska försvarsministern Peter Hultqvist, avslöjar Svenska Dagbladet.

Det handlar om en lägenhet på Östermalm i centrala Stockholm.

Försvarsministern ska ha skrivit under en ansökan om att avstå från besittningsrätt och skickat till Stockholms hyresnämnd. Kontraktet gäller tills vidare från den 1 januari 2015, dock i högst fyra år. Men det står inget om att försvarsministern måste lämna lägenheten om han skulle sluta arbeta för regeringen dessförinnan.

Det ska också finnas möjlighet att förlänga hyreskontraktet, trots tidsgränsen.

– Det är aldrig någon som får besittningsrätt i våra lägenheter, säger Claes Tornberg, ordförande för Militärhögskolans bostadsstiftelse MHS-Bostäder, till tidningen.

I MHS-Bostäders styrelse sitter höga militärer. Bostadsstiftelsen har således starka kopplingar till Försvarsmakten.

Frågan om försvarsministern tycker att det är ett problem att det finns en nära koppling mellan det egna ansvarsområdet och stiftelsens verksamhet vill inte Peter Hultqvists pressekreterare Marinette Nyh Radebo svara på. Hon säger i stället att "hyresvärden" är "oberoende från försvarsmyndigheterna", skriver SvD.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att Hultqvist får gräddfil?
Tack för din röst!