Monica har MS och sitter i rullstol. Ett tag trodde rörde hon sig inte utanför dörren.
1 av 4
Monica har MS och sitter i rullstol. Ett tag trodde rörde hon sig inte utanför dörren. - Foto: LoveNepal
Men sen kom vändningen när hon fick höra om barnen i Nepal. Här har hon fått träffa de flickor som räddats när de var i Sverige på besök.
2 av 4
Men sen kom vändningen när hon fick höra om barnen i Nepal. Här har hon fått träffa de flickor som räddats när de var i Sverige på besök. - Foto: LoveNepal
Under åren har Monica lyckats samla in cirka 400 000 kronor till de utsatta flickorna.
3 av 4
Under åren har Monica lyckats samla in cirka 400 000 kronor till de utsatta flickorna. - Foto: LoveNepal
En riktig hjälte!
4 av 4
En riktig hjälte! - Foto: LoveNepal

Monica trotsade sin svåra sjukdom för att hjälpa flickorna som säljs som sexslavar

Efter en lång tid som isolerad kom vändningen och Monica ägnar nu sitt liv åt att hjälpa flickorna i Nepal.


LoveNepal

Här är organisationens Facebooksida och här är deras hemsida.

Få kan ha missat organisationen LoveNepal och deras arbete. Sedan sex år tillbaka har de kämpat för att frita nepalesiska flickor från bordeller där de säljs som sexslavar och våldtas flera gånger per dag. Många av flickorna är i lågstadieåldern.

– En bordell kan dra in 300 000 kronor per år på en flicka, berättade Jonatan Alfven som är en av organisationens eldstjälar för Nyheter24.

En som fick höra om organisationen för fem år sedan är 65-åriga Monica Nilsson. Vid den tidpunkten såg hennes liv annorlunda ut. Efter att ha hamnat i rullstol då hon blivit sjuk i Multipel skleros valde hon att isolera sig i hemmet.

– Jag satt i mitt kök, dag ut och dag in. När det var sommar kunde jag sitta utanför och sola mig, men det var bara då jag gick ut och så var det i många, många år, säger hon till Nyheter24.

Men en sommar för fem år sedan kom vändningen. LoveNepals grundare skulle hålla mötte i närheten av henne. Hon bestämde sig för att åka dit och fick höra honom berätta om organisationen och om barnens situation. Allt han sa påverkade henne oerhört mycket.

– När jag kom hem var jag helt förtvivlad och tänkte bara på vad jag kunde göra.

Monica ringde till sin vän och berättade att hon ville göra något för barnen, men att hon inte kunde med tanke på sin situation. Men Yvonne fick henne till slut på andra tankar.

– "Jo det kan du", sa jag till mig själv när jag kastade på luren.

Monica begav sig sen ut med sin assistent och åkte runt från bostad till bostad för att samla in pengar till de utsatta flickorna. Och så har hon fortsatt i flera år. Även om hon inte kan åka runt som förr, i och med hennes sjukdom,så samlar hon fortfarande in pengar genom att ringa runt.

– Nu har jag lyckats samla in cirka 400 000 kronor.

Hennes kämparglöd har uppmärksammats av LoveNepal själva som har delat med sig av hennes historia på sin Facebooksida – och hon hyllas av tusentals. För Monica som har haft det svårt i livet känns det såklart bra. Men framför allt är hon glad över att kunna göra skillnad.

– Jag trodde aldrig i livet att jag kunde göra någonting, säger hon och fortsätter:

– Jag har en sådan kärlek till dessa barn, då är det otroligt att jag kan göra något, jag är så glad över varje flicka jag kan hjälpa.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!