Hon måste hitta en donator inom åtta veckor – annars kommer hon dö

Hon vänder sig till Facebook för att gå hjälp.


24-åriga Vithiya Alphons, som är läkarstudent, fick diagnosen leukemi i höstas. Och läkarna säger att hon bara har två månader kvar att leva om hon inte hittar en donator, skriver brittiska Metro.

Vithiya har redan gått igenom fyra veckors intensiv kemoterapi som har gjort henne väldigt svag. Men cellgifterna har inte haft någon effekt.

Nu lägger hon hoppet på Facebook där hon har startat upp en Facebooksida för att kunna hitta en donator.

Bildkälla: Faksimil Facebook

– Jag letar desperat efter en stamcellsdonator som är en genetisk match för att kunna rädda mitt liv, skriver Vithiya i ett Facebookinlägg.

Enligt henne, som härstammar från Sri Lanka, är det stor brist på etniska minoriteter på givarregistret. Så nu hoppas hon att folk kommer att vilja ansluta sig till donatorresgistret.

– Se om du är en match genom att gå med en av registren, du kan rädda mitt eller en av tusentals andra människors liv, skriver hon i Facebookinlägget.

Här hittat du hennes Facebooksida för mer information.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

1 timme sedan
Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.