Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
3224
reaktioner idag

Senast

Efter skolmorden i Trollhättan – enskild polis stoppade mobb från att storma skolan

På grund av alla arga människor utanför skolan var polisen oroliga för att tappa kontrollen. Som tur var ryckte en områdespolis in – och lyckades få mobben att inte storma skolan.

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda.

Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna.

Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts.

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober, och sköts sedan till döds av polisen. Den hemska gärningen gjorde att många människor blev upprörda. Anhöriga samlades vid skolan Kronan och vissa försökte då rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

LÄS MER
Polisen: Så gick det till när Anton Lundin Pettersson sköts ihjäl

Polisen var även rädd för att kriminella personer skulle organisera sig för att storma skolan i syfte att komma åt gärningsmannen. Men detta förhindrades – av en polis, skriver Dagens Nyheter.

LÄS MER
Polisen om Anton Lundin Pettersson: Han hade inga vänner

Polisen lyckades nämligen lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar som gjorts från enskilda poliser.

LÄS MER
Polisens bilder: Här är fotobevisen mot Anton Lundin Pettersson

Men en del kritik kommer också fram i avrapporteringarna. Bland annat skulle polisen inte berättat om dödsfall för medierna innan de först pratat med anhöriga på sjukhuset, skriver DN.

Trendar

KOMMENTARER

Innan du kommenterar: läs våra regler