Här är hela inslaget från när tv-teamet attackerades i Rinkeby

De ville göra ett reportage om flyktingar och utanförskap. Då attackerades tv-teamet i Rinkeby. Nu har hela inslaget släppts.


I förra veckan släpptes ett kort filmklipp inför ett reportage som det australiska tv-programmet "60 Minutes" gjort. Reportage handlar om flyktingar och utanförskap och har bland annat spelats in i Sverige. Men när tv-teamet besökte Rinkeby i Stockholm attackerades de av flera personer.

Nu har kanalen släppt hela reportaget, som är ungefär en kvart långt. I det visas en bild upp av ett Sverige i kris efter den ökade strömmen av flyktingar som kommit till landet.

– Tyvärr har Sverige blivit ett offer för sin egen medmänsklighet, säger programledaren Liz Hayes och menar att Sverige har stora problem med säkerheten efter att ha välkomnat hundratusentals flyktingar.

När teamet kommer till Rinkeby, i sällskap med den främlingsfientliga sajten Avpixlats skribent Jan Sjunnesson, får deras kameraman nästan direkt foten överkörd av en bil.

Bildkälla: Skärmdump 60 Minutes

Men teamet träffar också flera Rinkebybor som lugnt och sansat vill prata med dem.

Efter en stund förvärras dock situationen. När polisen åker därifrån blir teamet plötsligt attackerade med sparkar och slag av ett gäng med ungdomar, samtidigt som andra Rinkebybor försöker lugna ner situationen.

Tillslut kör en man med permobil in i den av ungdomarna som verkar mest våldsam. Då slutar attackerna.

Se reportaget från australiska "60 Minutes"här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!