Hilda skapade "Världspartiet". Det viktigaste frågorna är djur, natur och migration.
1 av 3
Hilda skapade "Världspartiet". Det viktigaste frågorna är djur, natur och migration. - Foto: Privat
"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land."
2 av 3
"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land." - Foto: Privat
Hilma är nio år gammal.
3 av 3
Hilma är nio år gammal. - Foto: Privat

Hilma, 9, har startat ett eget parti – ska hjälpa djur och flyktingar

Hilma kanske är Sveriges snällaste partiledare. Hennes parti ska göra livet bättre för djuren, för naturen och människor som är på flykt.


Har du tröttnat på de etablerade partierna? Då kanske du ska bli medlem i Världspartiet.

Det är startat av nioåriga Hilma som är mycket intresserad av politik. Hon berättar för Nyheter24 att hon startade Världspartiet för ungefär två år sedan.

– Jag tycker det är spännande om vi skulle skapa ett eget parti, jag och min syster, och så skapade vi Världspartiet, säger Hilma till Nyheter24.

Vad är viktigaste frågorna för Världspartiet?

– Naturen, djuren och flyktingar, för det är viktigt att vara snäll mot djuren och naturen och jag tycker alla borde få stanna i samma land.


"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land." skriver Hilma i flygbladet.

För att locka fler till partiet ritar Hilma flygblad. Och partiet har plats för fler medlemmar, just nu är Hilma och Hilmas kompis Maja de enda.

– Ibland på rasterna i skolan så pratar vi. Det handlar om olika saker men ibland om flyktingar och ibland om djuren och jag tycker väldigt synd om djuren, därför är jag vegetarian, säger Hilma.

– Jag tycker man ska äta mindre kött för om man ska göra det måste man döda djur.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du rösta på Världspartiet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.