I morse kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk.
1 av 3
I morse kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken.
2 av 3
Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, har minst en terrormisstänkt sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige.
3 av 3
Enligt Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, har minst en terrormisstänkt sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter Brysseldåden – svenska kärnkraftverk kollar på säkerheten

En person som deltagit undersökning om terrorism har sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen i Sverige.


På torsdagsmorgonen kom uppgifter om att målet för självmordsbröderna el-Bakraoui som genomförde terrorattackerna i Bryssel i tisdags kan ha varit belgiska kärnkraftverk.

Nu har även myndigheten Svenska kraftnät skärpt säkerheten kring de svenska kärnkraftverken, skriver Dagens Nyheter.

– Vi har haft en del kontakter med Säpo just med anledning av det som inträffat i Bryssel, säger Alireza Hafezi, säkerhetsskyddschef på Svenska kraftnät, till tidningen.

Enligt Säpo ska det inte finnas några direkta hot riktade mot svenska kärnkraftverket just nu.

– Men läget kan förändras och det kan gå snabbt, säger han.

Enligt Alireza Hafezi har minst en person som förekom i en utredning under rubriceringen terrorism sökt jobb inom en säkerhetsklassad del av elförsörjningen.

– Den personen sökte en tjänst inom en annan del av elförsörjningen som inte är ett kärnkraftverk men är säkerhetsklassad. Personen förekom i en utredning under rubriceringen terrorism. Det var inte kopplat till IS. Mer kan jag inte kommentera, säger Alireza Hafezi till DN.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!