1 av 3
- Foto: Montage/TT Bild/Moderaterna
Sommarlovet hotas nu bli kortare
2 av 3
Sommarlovet hotas nu bli kortare - Foto: TT bild
– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr  till SvD.
3 av 3
– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr till SvD. - Foto: TT bild

Nu vill Moderaterna göra sommarlovet kortare

Förslaget: Två terminer ska bli tre


Två terminer ska bli tre. Det tycker åtminstone Moderaterna i Stockholm – på bekostnad av ett kortare sommarlov. I en motion föreslår partiet att de ska få bli pilotkommun i ett försök till att ha tre terminer, skriver Svenska Dagbladet.

– Barnen har mer lov än föräldrarna har semester och det gör det vårt att få ihop familjepusslet, särskilt för ensamstående föräldrar, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr till SvD.

Ska öka kvalitén i skolan

Anna König Jerlmyr (M) hoppas att ett kortare sommarlov ska förbättra resultaten och öka likvärdigheten i skolorna. Hon tror att det skulle kunna se ut som det brittiska skolsystemet, där en termin löper september till december, den andra terminen från januari till påsk och sommarterminen från påsk till mitten av juli. Det innebär att barnen skulle få sommarlov mycket senare än vad de är vana vid.

– Det här är ett sätt att öka undervisningstimmarna för att kunna få in ytterligare matematik och möjligtvis också ämnen som programmering i läroplanen och undervisningen. På så sätt kan vi också långsiktigt lyfta oss i Pisaresultaten, säger hon till SvD.








/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.