Bilen stod parkerad utanför Tittis hem i Västerås.
1 av 4
Bilen stod parkerad utanför Tittis hem i Västerås. - Foto: privat
Bilen stod parkerad utanför Tittis bostad i Västerås.
2 av 4
Bilen stod parkerad utanför Tittis bostad i Västerås. - Foto: privat
3 av 4
- Foto: privat
Idag är Titti rädd och orolig för framförallt hennes småsyskons säkerhet.
4 av 4
Idag är Titti rädd och orolig för framförallt hennes småsyskons säkerhet. - Foto: privat

Titti, 23, fick sin bil vandaliserad med hakkors och rasistiska hatord

Nu söker polisen efter vittnen till händelsen, som ska ha inträffat i stadsdelen Vallby i Västerås någon gång mellan tisdag kväll och onsdag eftermiddag.


Synen som Titti Hassan, 23, möttes av igår efter jobbet skakade henne på djupet. Någon hade ristat in hatiska ord och stora svastikor i lacken på hennes bil.

– Jag är inte mig själv längre. Jag står och kollar ut genom fönstret hela tiden och är så rädd. Vågar jag gå ut? Vågar jag låta mamma gå till jobbet själv? säger Titti bekymrat till Nyheter24.


Det rasistiska hatbrottet, som är polisanmält, inträffade på parkeringen utanför bostaden i stadsdelen Vallby i Västerås.

Tittis yngre syskon befann sig ensamma hemma i lägenheten under dagen medan hon jobbade och det är främst deras säkerhet hon oroar sig över nu.

En liknande händelse inträffade för ungefär fem år sedan. Då klottrades ett stort hakkors på familjens husvägg, men ingen greps för brottet.

Titti upplever att Västerås inte känns tryggt längre. Dagen innan hennes bil utsattes för skadegörelsen, blev hennes mamma förföljd av tre ungdomar i en guldfärgad Audi.

– De hånade min mamma, pekade finger, gasade på med bilen och försökte preja henne av vägen. Jag hörde i telefonen hur hon skrek på dem. Mamma var helt skakad efteråt.

Tittis numera vandaliserade bil, som var en födelsedagspresent från hennes föräldrar, vet hon inte riktigt vad hon ska göra med nu. Hon skäms när folk går förbi den, det blir en förlängd kräkning.

Mitt i rädslan och chocken har Titti ändå överväldigats av omtanken från sina medmänniskor. I sociala medier delas efterlysningar om tips från allmänheten flitigt.


Hon har också tagit emot flera mail från främlingar som uttrycker sin ilska över det som har hänt och erbjuder stöd och tröst.

Några av dem vill till och med ordna en insamling för att täcka kostnaderna för att återställa bilen, vilket Titti är oerhört tacksam för.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Kalmar

idag 01:09
"Man i 18-årsåldern misstänks för rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.