Det var under gårdagen i tv-programmet "Fråga doktorn" på SVT som den omtalade bilden som föreställer en naken kvinna dök upp.
1 av 2
Det var under gårdagen i tv-programmet "Fråga doktorn" på SVT som den omtalade bilden som föreställer en naken kvinna dök upp. - Foto: Faksimil SVT
Bilden var med i sammanhang som handlade om B12-brist.
2 av 2
Bilden var med i sammanhang som handlade om B12-brist. - Foto: SVT

SVT visade naken kvinnokropp – då rasade tittarna fullständigt

Den nakna kvinnofiguren i SVT:s program "Fråga doktorn" fick folk att rasa fullkomligt.


Det var under gårdagen i tv-programmet "Fråga doktorn" på SVT som den omtalade bilden som föreställer en naken kvinna dök upp. Bilden var med i ett sammanhang som handlade om B12-brist, skriver Aftonbladet.

På programmets Facebooksida haglade efteråt upprörda kommentarer om den nakna kvinnofiguren.

Bildkälla: Facebook

En annan tittare skrev:

"Blev så illa berörd av kvinnokroppen ni visade när ni pratade om B12-brist. Vad tusan har en naken kvinnofigur med silikonimplantatformade bröst och - som det ser ut - styva bröstvårtor och samtidigt det hårlösa könet som såg ut som ett barns med B12-brist att göra?! Skäms, SVT!"

En annan ilsken tittare, Anna, skrev:

"Detta är ett hån, att ni ställer upp på medie- och reklambranschens sjuka bild av kvinnokroppen!"

SVT själva var dock förvånade över den massiva kritik som uppstått.

– Ja, jag är förvånad men samtidigt har jag djup respekt för att människor ser olika på det, säger programledaren Suzanne Axell.

Du tycker inte att det är en skev bild av kvinnokroppen?

– Det är en bild på en kvinna. Jag tycker att kvinnor kan se ut hur som helst. Det där var kanske inte en kvinna som jag skulle ha ritat, säger hon till Aftonbladet.

Efter kritiken pudlade dock programmet och svarade alla upprörda tittare följande:

"Hej! Ni har helt rätt i er kritik. Vi har själva inte varit nöjda med grafiken och har nu tagit beslutet att vi inför nästa säsong inte kommer att använda denna grafik. Hoppas att förtroendet för oss inte är alltför naggat i kanten och att ni fortsätter att titta på programmet", enligt Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du upprörd över bilden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.