​Det är Svenska turistföreningen (STF) som vill hedra 250-årsjubileumet av den svenska tryckfrihetsförordningen genom en ny kampanj.
1 av 3
​Det är Svenska turistföreningen (STF) som vill hedra 250-årsjubileumet av den svenska tryckfrihetsförordningen genom en ny kampanj. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Kampanjen handlar om att Sverige får ett eget telefonnummer – "The Swedish Number".
2 av 3
Kampanjen handlar om att Sverige får ett eget telefonnummer – "The Swedish Number". - Foto: TT Nyhetsbyrån
"Vi ger nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva", säger Magnus Ling, vd på Svenska turistföreningen.
3 av 3
"Vi ger nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva", säger Magnus Ling, vd på Svenska turistföreningen. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu blir Sverige första landet i världen med helt eget telefonnummer

Har du alltid velat ringa till Sverige? Nu kan du göra det.


Det är Svenska turistföreningen (STF) som vill hedra 250-årsjubileumet av den svenska tryckfrihetsförordningen genom en ny kampanj. Kampanjen handlar om att Sverige får ett eget telefonnummer – "The Swedish Number".

Det funkar som helt vanligt telefonsamtal. Vem som helst utanför Sverige kan ringa. Man kopplas då till en slumpvis utvald svensk, om denne har föranmält sig. Är det upptaget kopplas samtalet vidare till någon annan.

– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva, säger Magnus Ling, vd på Svenska turistföreningen, i ett pressmeddelande.

Den som vill får anmäla sig som ambassadör till at svara genom "The Swedish Number"-appen. Telefonnumret då? +46 771 793 336 (0771 Sweden).

Här är en film om det hela från STF:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja svara som "Sverige"?
Tack för din röst!