I dag åtalades en 20-årigman vid Attunda tingsrätt misstänkt för förberedelse till terroristbrott.
1 av 2
I dag åtalades en 20-årigman vid Attunda tingsrätt misstänkt för förberedelse till terroristbrott. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen, som tidigare varit lärarstudent, häktades redan den 11 februari misstänkt för att ha köpt saker för att bygga en bomb.
2 av 2
Mannen, som tidigare varit lärarstudent, häktades redan den 11 februari misstänkt för att ha köpt saker för att bygga en bomb. - Foto: TT Nyhetsbyrån

20-årig lärarstudent åtalas för terroristbrott – skulle bygga självmordsbomb

Man misstänker även att mannen planerat att resa till Syrien för att gå med i terrororganisationen IS.


I dag åtalades en 20-årigman vid Attunda tingsrätt misstänkt för förberedelse till terroristbrott, skriver Expressen.

Mannen, som tidigare varit lärarstudent, häktades redan den 11 februari misstänkt för att ha köpt saker för att bygga en bomb.

– Min uppfattning är att han skaffat, förvarat och sammanställt vätskor och föremål med avsikt att göra en självmordsbomb. Den brottsliga gärningen som förberetts har allvarligt kunnat skada Sverige, säger kammaråklagare Ewamari Häggkvist vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Man misstänker även att mannen, som nekar till brott, planerat att resa till Syrien för att gå med i terrororganisationen IS. Han ska i somras ha stoppats två gånger i Turkiet och därefter skickats tillbaka till Sverige.

– Den brottsliga gärningen som förberetts har allvarligt kunnat skada Sverige, säger Ewamari Häggkvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!