- Foto: Privat

Christian, 25, blev jagad av tre älgar – fångade den dramatiska jakten på film

"Helt plötsligt började alla tre älgarna att springa mot mig."


Christian Svengard, 25, som jobbar med att anlägga pooler var ute med en kollega och körde bil på Värmdö utanför Stockholm när de fick syn på en älgfamilj. Då bestämde sig Christian för att gå ut för att hälsa.

– Vi har sett älgarna lite överallt här ute och nu bestämde jag mig för att jag ville komma närmre, säger Christian till Nyheter24.

Han lyckades med bedriften att få klappa en av de två kalvarna och där började insikten att älgkor kan bli väldigt beskyddande om sina små älgbarn.

– När jag fått klappa den lilla ungen så märkte jag att han var nyfiken. Helt plötsligt började alla tre älgarna att springa mot mig.

Den dramatiska jakten fångades naturligtvis på film och det slutar med att Christian kommer in på sin egen gård där jakten slutar. Men älgarna hänger kvar ett tag.

– Jag bestämde mig för att gå efter någonting som jag kunde mata älgarna med. Efter att jag lyckats roffa åt mig en citron och lite skorpor så slängde jag det åt familjen.

Älgarna var dock inte särskilt måna om maten. Efter att älgkon med kalvar stannat kvar ett tag på gården så sa mamman till slut ifrån.

– Hon reste sig på bakbenen för att markera att det fick räcka, säger Christian.

Han själv menar att naturen är en stor del av Värmdö och att det är fascinerande och fint.

Det kan ju också bli väldigt dramatiskt ibland. Christian själv menar dock att han inte var rädd.

– Nej, rädd var jag väl inte. Det kanske var lite dumt, men det blev ändå en kul grej och en riktigt bra film ju.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.