När eventet spårade ur tog Sinan Al-Sabti över den planerade festen. Om en månad är det dags.
1 av 4
När eventet spårade ur tog Sinan Al-Sabti över den planerade festen. Om en månad är det dags. - Foto: Projekt X / Robert Eklund
Festen kommer att hållas på nattklubben Colosseum. Där finns plats för ungefär 2000 personer, så det gäller att komma i tid.
2 av 4
Festen kommer att hållas på nattklubben Colosseum. Där finns plats för ungefär 2000 personer, så det gäller att komma i tid. - Foto: Projekt X / Wikimedia
Project X.
3 av 4
Project X. - Foto: Fksimil / Facebook
Sinan Al-Sabti.
4 av 4
Sinan Al-Sabti. - Foto: Robert Eklund

Sinan ordnar Project X-fest för tusentals: "Det ska vara spårat"

Planen var att arrangera en privat födelsedagsfest. Nu har tiotusen personer anmält att det tänker komma på Project X-festen. Det har inte stoppat festen.


Det började med att en polare till Sinan Al-Sabti, 28, startade ett Facebookevent som han kallade Project X. Planen var att det skulle vara en privat fest, men vännen glömde göra det privat. Snart hade tusentals personer anmält sig till festen.

Den som sett ökända filmen Project X ser likheter mellan vad som sker i filmen och detta Facebookevent. I filmen planerar en person en fest, vilket sedan läggs ut på ett forum och det slutar med en fullkomligt urspårad fest.

Sinans vän var inte direkt redo för det här och när han såg hur stort Facebookeventet blivit backade han. Men Sinan ville inte låta alla som anmält sig missa ett tillfälle att festa och erbjöd sig att ta över.

Nu har han fixat ett samarbete med en nattklubb i Stockholm och festen kommer att bli av.

– Jag vill inte ge dem en vanlig utekväll, jag ska försöka ge dem den där hemmafestkänslan, de ska vara spårat, säger Sinan till Nyheter24.

Han berättar att det kommer att vara 18-årsgräns, eftersom det är på en nattklubb, men både inträde och garderob blir gratis.

– Jag tror det kommer bli en häftig upplevelse för dem som dyker upp. De kommer ha kul, de kommer kunna göra mycket saker. De kommer inte vara begränsade till att sitta vid ett bord, dansa eller hänga i baren.

Han vill inte avslöja alltför mycket om vad som planeras för kvällen. Men om någon är orolig för att det blir alltför spårat (som i filmen alltså) kan den vara lugn.

– Jag har gått ut tidigare och sagt att vi ska försöka följa svenska lagar och regler och inte begå något brottsligt. Hela idéen med att vi ska ha det på en klubb är för att jag vill ha säkerheten, jag vill inte att någon drabbas eller råkar ut för brott på grund av att vi skött det här osnyggt, säger Sinan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du gå på festen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.