Här jagar björnen två älgar – Hussein fångade allt på film

Först trodde Hussein att det var tre älgar han såg, men när han kom närmare såg han att en av dem var en björn.


Hussein Jan var ute och körde i höjd med Bräcke när han trodde att han såg tre älgar springa på vägen. Han bestämde sig för att filma ögonblicket.

– Men när jag kom närmare såg jag att en av dem inte var en älg, utan en björn som jagade de två älgarna, säger Hussein till Nyheter24.

Hussein säger att han fick en chock när han insåg att det var en björn han såg på så pass nära håll. han la ut klippet på Facebook där det fått stor uppmärksamhet.

– Jag var inte mer än två meter från den. Jag kände mig säker i bilen, men jag hade inte vågat gå ur bilen, säger han.

Björnen fick dock inte tag i älgarna som försvann in i skogen, så björnen sprang också tillbaka in i skogen fast på andra sidan vägen.

– Jag har aldrig sett en björn tidigare och det var en stor upplevelse att få se den jaga älgarna, säger Hussein.

Andra som kommit i närkontakt med björnar är Kelly som jagades av en ned för en skidbacke och den här motorcyklisten som var nära att krocka med det farliga djuret.

Har du varit med om något liknande eller har du något annat du vill tipsa oss om? Skicka in dina bilder här, eller filma gärna det du varit med om!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.