Kraftig brand i matbutik – boende i området evakueras

Branden startade i ett lager och har nu spridit sig.


Coop Konsum i Kiruna står just nu i lågor. Det är en fullt utvecklad brand som började i ett lager som sitter ihop med butiken. Lagret sitter även ihop med hyreshus och ett garage.

Boende i området evakueras just nu, men det är oklart hur många det rör sig om. Allmänheten uppmanas nu att hålla alla fönster, dörrar och ventilationer stängda.

– Det är en fullt utvecklad brand och en kraftig rökutveckling, säger Tomas Schäufele, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.