Häglaredsmasten som är 300 meter hög bröts av i natt.
Häglaredsmasten som är 300 meter hög bröts av i natt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Säkerheten höjs vid Sveriges alla master efter misstänkt sabotage

Det misstänkta sabotaget som gjort att en mast fallit gör att säkerheten höjs vid 57 olika master i Sverige.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den 300 meter höga mast som har knäckts öster om Borås. Efter en teknisk undersökning misstänker man att Häglaredsmasten, som den heter, har utsatts för sabotage.

Teracom, som äger masten, förstärker nu säkerheten vid samtliga 54 master i Sverige, skriver P4 Jönköping. De går även igenom alla för att titta att de är i rätt skick.

– Inga arbeten utförs på masterna förrän vi kan vara säkra på att det inte finns någon risk, säger Åsa Ragner, kommunikationsdirekt för Teracoms, till P4 Jönköping.

UPPDATERING: De personer som publicerat en video när de klättrar på masten bara några dagar innan har nu förhörts av polisen. Vid 14-tiden förhördes de och är nu avskrivna helt från det som misstänks vara ett sabotage. De har enligt polisen, inget med händelsen att göra, skriver BT.

Polisen är också 100 procent säker på att masten har utsatts för sabotage. Flera fynd visar det. Vad det handlar om för fynd vill polisen däremot inte säga.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.