Patrik hyllas efter hjälte-insatsen.
1 av 2
Patrik hyllas efter hjälte-insatsen. - Foto: Montage/Privat
Patrik hjälpte en polis att komma i fatt en man som var misstänkt för narkotikabrott.
2 av 2
Patrik hjälpte en polis att komma i fatt en man som var misstänkt för narkotikabrott. - Foto: Privat

Patrik såg polis jaga brottsling på gatan – hjälpte till på fantastiskt sätt

Har du någon gång drömt om att göra en riktig hjälteinsats?
Eller vara den där personen som allt hänger på i åtminstone fem sekunder?


Någon som vet hur det känns är Patrik Signert. När han var på väg hem jobbet i onsdags inträffade något minst sagt spektakulärt.

Körandes med sin moppe vid Järntorget i Göteborg såg han två personer komma springandes. En tjuv som jagas av en polis springer upp på hörnet. När han kommer upp vid sidan av dem ser han att polisen är utmattad och inte orkar springa längre.

– Då kör jag fram till henne och frågar “Ska du inte åka med här?” Hon satte sig där bak och vi åkte ner för backen, berättar Patrik för Nyheter24.

Bakom Patrik på moppen behöll polisen kontakt med sina kollegor. “Nu följer vi efter en misstänkt med moped” ska hon ha sagt.

Till slut saktade mannen de jagade ner, antagligen för att han inte såg polisen sitta bakom Patrik. Han slutade springa och gick in i en frisörsalong på Första Långgatan för att gömma sig.

Vem har en elmoppe nu för tiden, kanske ni frågar er.

– För det första låter de ingenting och för det andra så luktar den ju ingenting.

Och det var just att den var så tyst som gjorde att Patrik och polisen kunde komma så nära in på mannen. Polisen kunde gripa honom och Patrik åkte hem.

– När jag kom hem vägrade mina barn tro vad jag hade varit med om.

Morgonen därpå gjorde P4 Göteborg en ett inslag om händelsen. Polisen kontaktade då och tackade så mycket för hjälpen. Han hyllas även i sociala medier.

– Hon berättade då att det rörde sig om ett narkotikabrott, så det slutade med ett gripande. Det var kul att det slutade så bra!

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du gjort som Patrik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.