Asken Alva hittade i köket fick henne att ana att pojkvännen snart skulle fria.
1 av 4
Asken Alva hittade i köket fick henne att ana att pojkvännen snart skulle fria. - Foto: Privat
Visst ser det exakt ut som en ask för en förlovningsring?
2 av 4
Visst ser det exakt ut som en ask för en förlovningsring? - Foto: Privat
Alva blev övertygad – och kunde inte låta bli att kika i asken.
3 av 4
Alva blev övertygad – och kunde inte låta bli att kika i asken. - Foto: Privat
Hon skickade ett argt sms till pojkvännen... Han bad faktiskt om ursäkt och sa att de skulle börja kolla på ringar, så det kom något bra ur det hela <3
4 av 4
Hon skickade ett argt sms till pojkvännen... Han bad faktiskt om ursäkt och sa att de skulle börja kolla på ringar, så det kom något bra ur det hela <3 - Foto: Privat

Alva, 17, trodde pojkvännen skulle fria – det hon hittade gjorde henne rasande

Hon kunde inte låta bli att snoka när hon hittade ett paket. Det hon hittade var inte vad hon förväntat sig.


Alva Olausson och hennes pojkvän har snart varit tillsammans i fyra år. Hon tycker det är dags att de förlovar sig – och de har faktiskt redan kollat på ringar ihop.

Förra veckan började pojkvännen bete sig misstänkt, så hon anade att han snart skulle gå ner på knä och ställa frågan.

– Han var överdrivet gullig om man jämför med hur vi brukar vara emot varandra. Han bjöd ut mig på restaurang och det händer inte så överdrivet ofta, säger Alva till Nyheter24.

Men restaurangbesöket slutade inte med att hon hade någon ring på fingret. I måndags upptäckte hon dock något som gjorde henne övertygad om att det skulle hände. I köket hittade hon ett misstänkt paket.

– Jag funderade på vad det kunde varit eftersom vad jag minns så har han inte sagt att han har beställt något och jag hade inte heller beställt något, det var jag säker på. Jag blev jättenyfiken på vad det kunde vara och bestämde mig för att snoka lite...

I paketet hittade hon just en sådan ask som ringar brukar ligga i.

Bildkälla: Privat

– Jag fick ett glädjerus, jag sprang runt några varv runt i lägenheten innan jag sansade mig, säger hon.

Eftersom hon ändå kommit så här långt kunde hon inte hålla sig från att kika på de förväntade ringarna.

– När jag öppnar lådan så ser jag något som glänser och hjärtat dunkade snabbare än vad det antagligen någonsin gjort tidigare, berättar hon och fortsätter:

– Men när lådan är helt öppnad så ser jag att det bara är ett glänsande föremål i den. Jag kollar lite närmare och känner hur hjärtslagen lugnar sig...

Det är inga ringar. I stället ligger där ett ensamt smycke.

– I lådan så ligger nämligen ett örhänge som jag nu fått reda på att Tobias beställt enbart för att efterlikna en av sina idoler, Ronaldo.

Bildkälla: Privat

Alva berättar att hon till en början kände sig lurad och blev ganska arg, men att det kommer flera bra saker ur det hela.

– Jag lärde mig en läxa i alla fall angående att man inte ska snoka bland andras saker och att man verkligen inte ska ta ut lyckan i förskott.

Dessutom ledde det till att pojkvännen sa till Alva att det skulle börja titta på ringar direkt. Så slutet gott, allting gott.

Liknande sjuka missförstånd har hänt, som den gången en tjejs skönhetsknep ledde till att pojkvännen trodde hon varit otrogen och den man som trodde han skulle få en kamera men i stället fick en "dickbutt".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du blivit sur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.