Det blir inga studentflak vid Götaplatsen i år.
1 av 2
Det blir inga studentflak vid Götaplatsen i år. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ska du ta studenten i Göteborg? Då borde du läsa det här

En riktigt klassisk del av det göteborgska studentfirandet kommer försvinna i år.


Det är inte alltid lätt att veta vad som gäller på studentflaket. Får man dricka? Hur snabbt får man köra? Frågorna är många, och det är svårt att veta vad som faktiskt stämmer, eftersom det är olika regler i olika kommuner.

Men en sak som är säker är i alla fall att det inte blir några studentflak vid Götaplatsen i år, skriver Göteborgs-Posten. Det är ju ett klassiskt ställe för flaken att avsluta på, och det är inte helt ovanligt att våghalsiga studenter tar sig ett dopp i Poseidon. Men nu är Götaplatsen alltså stängd för all trafik.

Men det har faktiskt inget med studentfirandet att göra. I stället är det på grund av satsningen Gothenburg Green World som för tillfället tagit över Götaplatsen.

– Men vi har diskuterat alternativa avsläpps-platser med transportföretagen, säger Niklas Norin hos polisen till Göteborgs-Posten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tagit studenten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.