Jolin, 17, förlorade sin mamma för tre år sedan.
1 av 3
Jolin, 17, förlorade sin mamma för tre år sedan. - Foto: Privat
Nu har hon gjort en tatuering i mammans minne.
2 av 3
Nu har hon gjort en tatuering i mammans minne. - Foto: Privat
I prickarna står det "i will fight like my mother".
3 av 3
I prickarna står det "i will fight like my mother". - Foto: Privat

Jolin, 17, gjorde en tatuering i blindskrift – anledningen är otroligt fin

Jolin, 17, förlorade sin mamma för tre år sedan nu har hon gjort en magisk tatuering till minne av mamman.


Jolin Berg, 17, förlorade sin mamma för ungefär tre år sedan. Till minnet av sin mamma har hon nu gjort sin första tatuering, i blindskrift.

Anledningen varför hon valde att göra tatueringen är helt fantastisk.

– Jag kommer ihåg att vi satt och doserade hennes medicin när hon plötsligt började dra fingrarna över burkarna. Jag undrade vad hon höll på med och hon berättade att hon som ung höll på att bli blind på grund av diabetes. Komplikationerna slet på hennes syn, säger Jolin till Nyheter24.

I blindskrift står det "I will fight like my mother" och Jolin berättar att hon är otroligt nöjd med den. Under några veckors tid har hon försökt lära sig att läsa blindskrift.

– Det är ju just nu när den är svullen som jag kan "läsa" med fingrarna, men det kommer försvinna sen när svullnaden lagt sig tyvärr, då får jag läsa med ögonen istället.

När hon la upp en bild av tatueringen på Facebook möttes hon av otroligt mycket reaktioner, nästan allt var positivt.


– Jag har under några veckors tid försökt att lära mig att läsa blindskrift och nu när tatueringen fortfarande är svullen så kommer jag på mig själv när jag smörjer in den hur jag drar fingrarna över och blir helt tårögd. Bland alla prickar finns texten "I will fight like my mother" och det är precis vad jag tänker göra, skriver Jolin ovanför bilden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst är den fin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.