22-åriga Manda har ett minst sagt spekulärt, och kanske en aning nördigt rum. Det är fullt av Harry Potter-prylar.
1 av 10
22-åriga Manda har ett minst sagt spekulärt, och kanske en aning nördigt rum. Det är fullt av Harry Potter-prylar. - Foto: Privat
Manda.
2 av 10
Manda. - Foto: Privat
Här har hon brev från Hogwarts.
3 av 10
Här har hon brev från Hogwarts. - Foto: Privat
Hogwarts-slottet, som är ett 3D-pyssel och tog en månad att bygga.
4 av 10
Hogwarts-slottet, som är ett 3D-pyssel och tog en månad att bygga. - Foto: Privat
Manda har en elevhemskostym från Gryffindor hängandes i sitt rum, men egentligen tillhör hon själv Slytherin. På bilden syns även Pop!-killarna som hon är extra stolt över.
5 av 10
Manda har en elevhemskostym från Gryffindor hängandes i sitt rum, men egentligen tillhör hon själv Slytherin. På bilden syns även Pop!-killarna som hon är extra stolt över. - Foto: Privat
Sängen.
6 av 10
Sängen. - Foto: Privat
Hennes tatueringar.
7 av 10
Hennes tatueringar. - Foto: Privat
Samlarobjekt.
8 av 10
Samlarobjekt. - Foto: Privat
Böckerna.
9 av 10
Böckerna. - Foto: Privat
Samlarobjekt.
10 av 10
Samlarobjekt. - Foto: Privat

Manda, 22, kan ha världens absolut nördigaste rum

Om du gillar Harry Potter kommer detta rummet inte lämna dig oberörd.


Visst är vi många mugglare där ute som bara önskar att vi också hade fått ett brev från Hogwarts. Några gör allt för att återskapa magin.

Manda, 22, från Lidköping kan nog ha Sveriges nödigaste rum. Det är nämligen pyntat med allt du kan tänka dig från Harry Potter.

– Jag är ju uppväxt med Harry Potter. När jag var 7 år satt jag fastklistrad vid första filmen, och sedan dess har jag varit såld. Jag skulle kunna säga att det betyder allt för mig, berättar Manda för Nyheter24.

Man kan alltså säga att Manda har en 15 år gammal romans med Harry Potter, som också var hennes första stora kärlek.

Bildkälla

Manda fastnade för att komma in i en annan värld, som är djup, komplex och aldrig tar slut. Flera gånger i veckan gräver hon ner sig i världen.

Kommer du ihåg hur du kände när du läste sista boken?

– Ja, jag grät så mycket. Speciellt när Hogwarts brann ner kändes det som att barndomen bara föll. Det var väldigt känslosamt, väldigt jobbigt. Jag kan fortfarande sitta och gråta över att det är slut, att inte få uppleva extasen över att det kommit något nytt.

Mandas rum är minst sagt nästan ett litet museum, med samlarobjekt hon har plockat på sig sedan hon var barn. Med tiden har det växt till sig, och Manda har behövt köpa fler möbler för att få plats med alla grejer. Hon gissar att hon har lagt närmre 30 000 kronor på samlingen. Mest stolt är hon över Funko Pop!-gubbarna, där hon nästan har alla som finns i samlingen.

– Jag fick trollstavar av mina syskon, började köpa filmerna och lego. Det första jag köpte själv var nog den första Harry Potter-filmen på VHS, svenskdubbad. Den är fruktansvärd, skrattar Manda.

Det dyraste hon har köpt är ett 3D-pussel som är format till Hogwarts. Det gick på 1 200 kronor, och tog en månad att bygga ihop.

Bildkälla: Privat

I ditt rum hänger en elevhemskostym för Gryffindor. Vilket elevhem skulle du själv gå i?

– Slytherin. Jag har alltid känt mig hemma där. Alla tester jag har gjort har också visat att det är där jag hör hemma.

Bildkälla: Privat

Vad är dina vänners reaktion på rummet?

– De tycker att jag är galen. De fattar inte hur jag kan lägga så mycket tid och pengar på Harry Potter, men det är min största hobby.

Kolla in bildspelet ovan för att se hela Mandas rum.

Visste du att du kan tjäna väldigt mycket pengar på dina Harry Potter-böcker och att det dessutom kommer en åttonde bok?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du Harry Potter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.