Efter att man i måndags hittade en tom båt som låg och drev utanför Marstrand i Västra Götalands län startades en stor räddningsinsats.
1 av 4
Efter att man i måndags hittade en tom båt som låg och drev utanför Marstrand i Västra Götalands län startades en stor räddningsinsats. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Man misstänkte nämligen att en eller flera personer fallit över bord. Sökandet gav dock ingenting.
2 av 4
Man misstänkte nämligen att en eller flera personer fallit över bord. Sökandet gav dock ingenting. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Sedan i går kväll anmäldes en man försvunnen. I dag har det kommit fram att mannen är den kände företagaren Christer Ericsson, 74.
3 av 4
Sedan i går kväll anmäldes en man försvunnen. I dag har det kommit fram att mannen är den kände företagaren Christer Ericsson, 74. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Hans familj har skickat ut ett pressmeddelande.
4 av 4
Hans familj har skickat ut ett pressmeddelande. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Känd svensk företagare saknad till havs – båten hittades tom

UPPDATERING: Christer Ericsson hittades död vid Lilla Sillesund utanför Kåverön i Marstrand den 28 augusti.


Efter att man i måndags hittade en tom båt som låg och drev utanför Marstrand i Västra Götalands län startades en stor räddningsinsats. Man misstänkte nämligen att en eller flera personer fallit över bord.

Sökandet gav dock ingenting.

– Det här sökområdet är väl genomsökt. Man har tyvärr inte gjort några fynd alls, sa Daniel Lindblad, presskontakt på Sjöfartsverket, till SVT.

Sedan i går kväll anmäldes en man försvunnen. I dag har det kommit fram att mannen är den kände företagaren Christer Ericsson, 74.

Christer Eriksson. Bilden är från maj 1999. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Hans familj har skickat ut ett pressmeddelande.

"Det är med stor sorg som vi måste meddela att min man/vår far J Christer Ericsson sedan i går måndag förmiddag är saknad till sjöss. Christer befann sig till havs utanför Marstrand och bedömningen tyder på att han under olyckliga omständigheter har fallit överbord i samband med en fisketur. Sjöräddningen med Polis, Kustbevakning och SSRS har gjort en grundlig insats för att försöka hitta honom men tyvärr utan framgång. Chansen att finna honom vid liv bedöms enligt Sjöräddningen som liten."

"Vi vill tacka alla som har hjälpt och stöttat oss, från nära och kära till Sjöräddningen, och vi vore tacksamma om familjen och närmaste får lämnas i fred i denna svåra stund."

Christer Ericsson har varit sjökapten i handelsflottan. På 70-talet startade han företaget Consafe, som nu ägs av JCE Group AB som har cirka 10 000 anställda, skriver SVT.

Christer Ericsson hittades död av allmänheten vid Lilla Sillesund utanför Kåverön i Marstrand den 28 augusti och familjen har blivit underrättade.

– I nuläget misstänker vi inget brott, säger Thomas Fuxborg vid polisen till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!