Polisen har fått in ytterligare två anmälan om misstänkta våldtäkter på Bråvallafestivalen.
1 av 3
Polisen har fått in ytterligare två anmälan om misstänkta våldtäkter på Bråvallafestivalen. - Foto: TT
Bråvalla.
2 av 3
Bråvalla. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT
Poliser på Bråvalla.
3 av 3
Poliser på Bråvalla. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT

Ytterligare två misstänkta våldtäkter på Bråvallafestivalen

Polisen har fått in ytterligare två anmälan om misstänkta våldtäkter på Bråvalla.


Polisen grep en man vid 21.30-tiden misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande på Bråvallafestivalen. Det misstänkta brottet ska ha ägt rum vid den stora scenen Panorama när det amerikanska bandet Tenacious D spelade, skriver NT.

Under konserten ska två unga kvinnor ha segt mannen, 25, onanera. Vakter pekade ut mannen som sedan greps av polisen. Han fördes senare till polisstationen på Bråvalla.

– Där upprättades två anmälningar om sexuellt ofredande. I samband med det kom det in en tredje kvinna till station som skulle anmäla samma person för våldtäkt, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen på Bråvalla, till Aftonbladet.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett när det amerikanska bandet spelade.

– Den har skett i anslutning till onaneringtillfället. Om det inträffade före eller efter får utredningen utvisa, säger Lippens.

Teknisk undersökning påbörjades på platsen och kvinnorna hördes av polisen under fredagskvällen. Mannen frigavs av åklagare under morgonen efter förhör.

Runt 01-tiden på lördagsmorgonen fick polisen in ytterligare en anmälan om en misstänkt våldtäkt på festivalen. Kvinnan uppgav att hon i samband med ett toalettbesök blivit våldtagen.

– Jag vet inte så mycket mer om detta i dagsläget än att vi är väldigt angelägna om att säkra dna-spår och att alla dna kommer att jämföras med varandra och matchas med ett register, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik, till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.