Sveriges första Pokéwalker Lovisa Gärde till vänster.
1 av 4
Sveriges första Pokéwalker Lovisa Gärde till vänster. - Foto: Privat/Pokemon Go
Lovisa kommer göra sitt yttersta för att ta hand om dina pokémon på bästa möjliga sätt.
2 av 4
Lovisa kommer göra sitt yttersta för att ta hand om dina pokémon på bästa möjliga sätt. - Foto: Blocket
Lovisa Gärde jobbar till vardags som Digital Data Strateg.
3 av 4
Lovisa Gärde jobbar till vardags som Digital Data Strateg. - Foto: Privat
Men på sin fritid tycker hon om att spela Pokémon Go och ta promenader, en väldigt bra kombination.
4 av 4
Men på sin fritid tycker hon om att spela Pokémon Go och ta promenader, en väldigt bra kombination. - Foto: Privat

Lovisa, 25, är Sveriges första Pokéwalker – ska samla pokémons åt dig när du jobbar

Lovisa Gärde lade under dagen upp en annons på Blocket där hon erbjuder sig att växa andras Pokémon Go-profiler när de av olika anledningar inte kan.


Det finns så många tillfällen då man egentligen inte vill något hellre än att gå ut och fånga pokémons, men inte kan. Det kanske är så att man måste jobba, gå i skolan, har semester, är skadad eller helt enkelt måste socialisera med människor som inte är lika besatta av Pokémon Go.

Vad gör man då i dessa situationer? Hur ska det där ägget kläckas om du inte är ute och går? Och tänk om du, ve och fasa, missar ett tillfälle att fånga Pikachu.

Men frukta icke, nu finns nämligen en lösning – en professionell Pokéwalker som kommer se till att ta bästa möjliga hand om dina små pokémons när du inte kan.

Pionjären heter Lovisa Gärde, är 25 år, och är bosatt i Stockholm. För tillfället jobbar hon dock inte som pokéwalker på heltid utan jobbar som digital data strateg på en byrå i Stockholm. Men från och med nästa vecka har Lovisa semseter i en månad och planerar då att vara pokéwalker på heltid.

– Jag tillhör ju generationen som vuxit upp med Pokémon och jag kände att jag ville ta det vidare, berättar hon för Nyheter24.

Idén föddes när hon var ute på lunchen och fångade pokémons med en kollega.

– Vi har varit ute varje lunch hela förra veckan, vi åt inte ens. Då kom han på att det skulle bli tråkigt när jag gick på semester eftersom vi inte skulle kunna gå ut tillsammans och jaga.

Bildkälla: Privat

Då erbjöd Lovisa sig att ta med kollegans mobil på lunchen så hans profil utvecklades utan att han egentligen behövde vara med. Sedan spann tankarna på konceptet vidare. Och vid lunchens slut hade de bestämt sig för att göra slag i saken och lade upp en annons på Blocket.

I annonsen går att läsa att Lovisa är beredd att: fånga Pokémon, lägga ut lures, gå flera mil per dag för att kläcka ägg, samla XP så att både spelare och Pokémon utvecklas och samla items och ägg. Priset för tjänsten kommer ligga mellan 50 och 100 kronor eller skräddarsys beroende på vad kunden efterfrågar.

Och trots att annonsen bara varit uppe sedan klockan fyra den 18 juli så har Lovisa redan fått både mail och telefonsamtal från flera personer som är intresserade av tjänsten.

– Många är väldigt nyfikna och frågar hur det kommer gå till och så, men andra är verkligen tydliga med att det här är något de vill prova. Några jag pratat med ska resa bort men vill inte att profilen slutar utvecklas för det.

Bildkälla: Privat

Lovisa själv har absolut inget emot om tjänsten blir en stor grej. Tvärtom ser hon det som en möjlighet att få göra två saker hon älskar och ändå gör på sin fritid – spela Pokémon Go och promenera.

– Ända sedan jag var liten har jag älskat Pokémon. Mina bröder tog med sig Gameboys från Kina innan de ens fanns i Sverige, och då fick jag låna det och spela. Sedan började man byta kort och så. Jag åkte till och med till USA för att köpa kort. Jag var verkligen supernördig. Så när Pokémon Go släpptes kan man säga att det var det bästa som hänt mig i år, säger hon.

Så om du känner du att du är i behov av att anlita en Pokéwalker så är det bara kolla in Lovisas annons på Blocket.

Några som kanske skulle anlita Lovisa är de här poliserna, de spelade på jobbet:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja anlita Lovisa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.