Tre flickor ofredades sexuellt efter Gothia Cups invigning.
1 av 3
Tre flickor ofredades sexuellt efter Gothia Cups invigning. - Foto: TT
En man har anhållits.
2 av 3
En man har anhållits. - Foto: Bertil Ericson/TT
Flickorna ska ha blivit pussade på – och tafsade på.
3 av 3
Flickorna ska ha blivit pussade på – och tafsade på. - Foto: Adam Ihse / ADAM IHSE / SCANPIX

Tre flickor ofredades sexuellt vid Gothia Cups invigning – man gripen

Mannen ska ha pussat och tafsat på flickorna efter invigningen av fotbollscupen.


Tre flickor som är runt 16 år gamla ska ha blivit sexuellt ofredande av en man i 35-årsåldern. Det ska ha skett i samband med invigningen av fotbollscupen Gothia Cup i Göteborg.

– Det skedde i samband med att tjejerna i grupp försöker lämna invigningen på Ullevi. Då kommer en man fram till dem och börjar tafsa, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen region Väst, till Nyheter24.

Mannen ska dessutom ha pussat på flickorna medan han tafsade. Tjejerna kände sig illa till mods och fick syn på en polis.

– De gick då fram till polisen och pekar ut mannen som grips misstänkt för sexuellt ofredande i tre fall, säger Thomas Fuxborg.

Den misstänkte mannen anhölls sedan misstänkt för just sexuellt ofredande i tre fall.

Enligt nya uppgifter publicerade av SVT rörde det sig om ett gäng av 30 till 40 tonåringar med den vuxne mannen som är anhållen som omringat flickorna. De ska först ha bett att ta kort med tjejerna och sen fick de inte lämna gruppen.

– Gruppen kom närmre och höll fast tjejerna. De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun, säger en av flickornas mamma till SVT Väst.

Polisen bekräftar för SVT att det rörde sig om flera killar i ett fotbollslag som var på dem. Det var dock för svårt att peka ut vilka unga killar i laget som ofredat tjejerna så det blev ingen anmälan där.

Gothia Cup har valt att inte uttala sig eller uppge om man vidtar åtgärder mot laget.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.