Pokémon förändrar mångas liv.
1 av 2
Pokémon förändrar mångas liv. - Foto: TT
Pokémon Go har minst sagt blivit populärt.
2 av 2
Pokémon Go har minst sagt blivit populärt. - Foto: TT

Pokémon Go förändrar folks liv – på ett djupare plan än du tror

Visst är folk galna i Pokémon Go. Men det du kanske inte tänker på är hur det hjälper många med depression och autism att gå utanför dörren.


Pokémon Go har förändrat människors liv. Inte bara att många lever sina barndomsdrömmar – men på riktigt verkligen förändrat deras liv.

KIT skriver under tisdagen om Folke som fyller åtta år i höst och lever med autism. Han ville inte gå utanför dörren – och nu vill han inte göra annat än att gå ut och jaga Pokémons.

Bildkälla

Hans mamma berättar att det bara tog fem minuter för honom att röra sig utanför dörren trots att han hatar förändringar och att vara utomhus. Men vad gör det när man ska "catch 'em all"?

Folke är inte den enda som fått styrka av spelet. Många har berättat ärligt om sin psykiska ohälsa, ångest och sociala fobi – och hur Pokémon Go hjälpt dessa personer.

Baksidorna är Folkes problem med ilska som blir värre när servrar krånglar och ligger nere. Men det positiva får helt enkelt skina mer än det negativa.

Folke heter egentligen någonting annat.

/
/
/
/
kit
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du Pokémon Go?
Tack för din röst!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

1 timme sedan
Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.