Barnet dog när sjukhuset vägrade utföra ett kejsarsnitt.
1 av 3
Barnet dog när sjukhuset vägrade utföra ett kejsarsnitt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Akademiska sjukhuset i Uppsala gör nu en lex Maria-anmälan.
2 av 3
Akademiska sjukhuset i Uppsala gör nu en lex Maria-anmälan. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Efter tre dagar dog barnet.
3 av 3
Efter tre dagar dog barnet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sjukhuset vägrade göra kejsarsnitt – då dog bebisen

Sex misslyckade försök att få ut barnet vaginalt gjordes innan barnmorskan gjorde ett akut kejsarsnitt.


Akademiska sjukhuset i Uppsala gör nu en lex Maria-anmälan. Enligt en anhörig till kvinnan som skulle föda var förlossningen kaotisk och slutade med att barnet dog, skriver UNT.

En anhörig har anmält händelsen till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, tidigare. Utrustningen fungerade inte som den skulle i samband med förlossningen, som gjordes i mars tidigare i år. Föräldrarna till barnet ville göra ett kejsarsnitt i förlossningens slutfas. Men först utfördes sex misslyckade försök att föda barnet vaginalt.

Till slut gjordes ett akut kejsarsnitt men barnet var utan syre i flera minuter och avled tre dagar senare.

En överläkare på Akademiska sjukhuset har uppgett att barnmorskan inte tog någon kontakt med läkare trots att utrustningen inte fungerade som den vanligtvis ska, skriver Aftonbladet via TT.

/
/
Dog
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.