Polisen Mikaela grep tjuv i bikini: "Hade gjort det om jag var naken också"

Polisen Mikaela ingrep när tjuven stal väninnans mobil, klädd i bara bikini.


Det var under onsdagen som polisen Mikaela Kellner, 39, befann sig i Rålambshovsparken i Stockholm och solade tillsammans med några vänner.

– Det kom fram en man som ville sälja tidningar. Vi berättade att vi inte var intresserade men han gav sig inte. Jag fick en känsla på en gång att han försökte hitta något att sno, säger Mikaela till Nyheter24.

En av hennes väninnor, som också jobbar som polis, hade lagt en av sina mobiler på gräset. Sen märkte hon att den var borta.

– "Var har jag lagt min mobil?" sa min vän och jag fattade på en gång. Jag sprang efter honom och fick tag på honom. När han tappade tidningarna så såg vi hur mobilen låg där.

Tjuven försökte ta sig loss men Mikaela tillsammans med sin vän la honom ner på gräset.

– Jag tvekade inte. Jag skulle ha gjort samma sak om jag vore naken också. Det var som en reflex, jag sprang efter av ren instinkt.

Efter att hon publicerat en bild på både Facebook samt på Instagram så blev det otroligt uppmärksammat.

– Det var ju lite komiskt att jag bara var klädd i bikini. Men samtidigt tyckte jag att det var viktigt att lägga upp bilden för det händer att folk blir av med sina grejer. Flera har skrivit till mig att de blivit av med sina mobiler, nycklar i samma park tidigare i veckan säger hon och fortsätter:

– Jag vill uppmana folk att hålla koll på sina saker.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du ingripit?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.