- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Knivattack vid tunnelbanestation i Stockholm – en man skadad

Gärningsmannen ska ha försvunnit från platsen.


Klockan 03.52 natten till söndagen fick polisen ett larm om ett knivdåd vid Västertorps tunnelbanestation i södra Stockholm.

– Vi har anträffat en person som har stickskador i kroppen. Han hade en kamrat med sig och ingen av dem var särskilt sugna på att prata med oss, så vi har inte riktigt fått ett bra händelseförlopp, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm, till Aftonbladet.

– Men att ett brott har skett råder det inget tvivel om. Det finns spår på platsen som ger viss vägledning.

Ingen gärningsman är gripen men polisen berättar att det finns uppgifter om att en gärningsman försvunnit från platsen. Delar av tunnelbanestationen är avspärrade för teknisk undersökning.

Vilka fynd polisen gjort på platsen är okänt men något vapen har de inte hittat. Det är oklart hur svårt skadad mannen är. Enligt polisen är skadade mannan mellan 20 och 30 år, skriver Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.