Kamila fick en chock när hon såg vad som gömde sig i brödpåsen.
1 av 7
Kamila fick en chock när hon såg vad som gömde sig i brödpåsen. - Foto: Privat
Kamila känner att Pågen inte tar det hela tillräckligt seriöst.
2 av 7
Kamila känner att Pågen inte tar det hela tillräckligt seriöst. - Foto: Privat
En sådan här liten kompis vill man nog helst inte se i sin mat.
3 av 7
En sådan här liten kompis vill man nog helst inte se i sin mat. - Foto: Privat
Pågen själva säger att det är en gåta hur spindeln kom in i påsen, men tror inte den kan ha kommit från deras lokaler.
4 av 7
Pågen själva säger att det är en gåta hur spindeln kom in i påsen, men tror inte den kan ha kommit från deras lokaler. - Foto: Privat
Spindeln sprang runt i påsen.
5 av 7
Spindeln sprang runt i påsen. - Foto: Privat
Och det ser minst sagt läskigt ut.
6 av 7
Och det ser minst sagt läskigt ut. - Foto: Privat
Brevet som paret fick skickat till sig från Pågen.
7 av 7
Brevet som paret fick skickat till sig från Pågen. - Foto: Privat

Kamila hittade levande spindel i brödpåsen: "Blev chockad och rädd"

Kamila såg fram mot en mysig frukost med sin kille, men den förvandlades till något helt annat när de såg den ovälkomna gästen i brödpåsen.


Kamila Shakhmina, 20, och pojkvännen hade precis öppnat sin brödpåse som de köpt på ICA Kvantum i Sollentuna. De hade tagit ut en brödskiva när Kamila såg något som rörde sig längst in i påsen.

– Plötsligt såg jag att något sprang där inne. Och när jag förstod att det var en spindel så ville jag bara gråta. Jag kan inte ens sova om jag sett en spindel i rummet, berättar Kamila för Nyheter24.

Paret stängde snabbt igen påsen så den ovälkomna gästen inte skulle kunna krypa ut på frukostbordet. Sedan kollade det om det fanns några hål i själva påsen, vilket det inte fanns. Och tidigare hade påsen varit helt oöppnad.

Bildkälla: Privat

– Det känns helt omöjligt att spindeln kunde kommit längst in i påsen på de sekunder det tog mig att upptäcka att den var där, säger Kamila.

Efter att hennes pojkvän ringt Pågen så fick de 150 kronor i checkar och en liten receptbok. Något Kamila känner inte känns seriöst.

– Jag var ju chockad och rädd, och det känns som de inte tog det på allvar. De sa inget om någon uppföljning eller så, utan det kändes som de mest bara ville sopa det under mattan och ge mig 150 kronor så att jag skulle vara nöjd.

Beklagar den obehagliga upplevelsen

Pågens presstalesperson Boel Lagewall beklagar det Kamila fått vara med om.

– Vi har full förståelse för att hon tyckte det var en obehaglig upplevelse. Vi är väldigt noga med hygienen och vi tar alla sådana här händelser på största allvar, och det är jättetråkigt när vi misslyckas med det såklart, säger hon.

När Nyheter24 är inne och tittar på Pågens hemsida upptäcker vi att det under samma vecka som Kamila fick sin spindel var två andra personer som fått insekter i sina Pågen-produkter. Dock var de döda i båda fallen.

Bildkälla: Privat

På frågan om Pågen ser ett återkommande problem med insekter i sina produkter svara Boel Lagerwall att det är ovanligt.

– Tack och lov händer det inte så ofta och vi jobbar förebyggande mot insekter tillsammans med Anticimex hela tiden. Men på grund av årstiden så ökar risken för att vi inte alltid kan hålla fabriken helt insektsfri.

Osannolikt att spindeln kommer från Pågen

Boel Lagerwall säger dock att de efter att ha tittat på anteckningarna om Kamilas ärende inte tror att det är möjligt att spindeln kommer från dem.

– Vi har aldrig sett något liknande, och vi har heller inte sett några spindlar i fabrikerna. Så att spindeln kommer från oss känns väldigt osannolikt. Då ska spindeln dessutom ha klarat skivningen, paketeringen och transporten.

Pågen säger att de ändå betalade ut ersättningen till Kamila som plåster på såren för obehaget hon fick utstå. Boel Lagerwall säger att det antagligen är så att den vita plastklämman som försluter brödet måste gått upp lite, vilket tillåtit spindeln att klättra in. Antingen i butiken eller hemma hos Kamila.

Bildkälla: Privat

När Kamila får höra om Pågens förklaring blir hon förvånad.

– Det känns lite sjukt att de ändrar sin historia, varför fick jag ett brev med en ursäkt om de nu säger att det inte är deras fel? Det känns som de försöker bortförklara det mot mig istället för att bara erkänna att det kanske kan ha inträffat ett produktionsfel, avslutar Kamila.

Bildkälla: Privat

Se videon som visar spindeln inne i Kamilas påse här under:

Pågen har två fabriker, en i Malmö och en i Göteborg och årligen produceras 220 miljoner bröd årligen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lina som hittade glas i sin kycklingsallad.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en ovälkommen gäst i brödet någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.