Det var i söndags som en man hittades död i ett buskage i Ösmo, norr om Nynäshamn.
Det var i söndags som en man hittades död i ett buskage i Ösmo, norr om Nynäshamn. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Man hittades mördad – polis hade larmats till platsen 12 timmar tidigare

I söndags hittades en man död i ett buskage i Ösmo, norr om Nynäshamn. Nu visar det sig att polisen var på platsen tolv timmar innan fyndet.


Det var i söndags som en man hittades död i ett buskage i Ösmo, norr om Nynäshamn.

Nu framgår av nya uppgifter att flera personer i Ösmo larmade till 112 – tolv timmar innan mannen hittades död, skriver Aftonbladet.

Det är flera personer som har talat med Aftonbladet som vittnar om att att de hörde en smäll natten till söndag, vid platsen där mordet misstänks ha ägt rum.

– Jag hörde hur något lät där ute där det står bilar och lastbilar parkerade, så jag öppnade min dörr för att se efter, berättar ett vittne till Aftonbladet.

Sedan hörde han en kraftig smäll.

– Det var som en explosion, det var inget pistolskott, jag kunde känna en tryckvåg, säger mannen.

Flera larm inkom – men polisen åkte därifrån

När mannen ringde polisen fick han veta att han inte var den första som hade larmat. Två larm inkom, klockan 00.59 och 01.03, men mannen fick då höra att det handlade om "ungdomar med smällare". Men mannen påvisade att han hade hört någon stöna, och polisen sa att de skulle skicka ut en polispatrull.

– Vi kan inte skicka patruller varje gång någon hört en smäll, men eftersom det är flera uppringar i det här fallet beordrades en patrull ut strax efter klockan 01.00, säger Sven-Erik Olsson från Stockholmspolisens ledningscentral, till Aftonbladet.

Polisen nådde platsen men av händelserapporten framgår inte hur långt de kontrollerade området. En timme efter larmen inkommit omprioriterades polisen eftersom händelsen i Ösmo avfärdades till att inte ge "spaningsresultat".

Tolv timmar senare inkom ett nytt larm – en person hade hittat den livlösa mannen i ett buskage.

Koppling mellan dödsfall och larmsamtalen är oklart

När polisen återkom till platsen utsattes de för stenkastning. En förundersökning om mord på mannen har inletts, men om dödsfallet är kopplat till de tidigare larmsamtalen är oklart.

– Vi kan inte säga så mycket i nuläget, vi är i början av en stor förundersökning och vi håller på att samla in material, säger Matilda Lundh, gruppchef på grova brott-roteln i Stockholm Syd.

– Vi vet inte vad smällen de hört berodde på men lastbilsdäck kan bli en jäkla smäll. Om smällen kan kopplats till den döde kroppen, det vet vi inte.

Mannens skador är synliga, men kan inte påvisa om den döde mannen har dött av en kniv- eller skottskada. Dödsorsaken är därmed oklar, och mannen obduceras på onsdag, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!