Nakna Donald  Trump-statyer har placerats ut på flera platser i USA.
1 av 2
Nakna Donald Trump-statyer har placerats ut på flera platser i USA. - Foto: TT
Det är ett anarkistiskt konstnärskollektiv som ligger bakom.
2 av 2
Det är ett anarkistiskt konstnärskollektiv som ligger bakom. - Foto: TT

Därför står det nakna Donald Trump-statyer över hela USA

Flera statyer föreställande en naken Donald Trump har placerats ut på flera platser i USA. Anarkister ligger bakom aktionen.


Det senaste dygnet har bilder på en naken Donald Trump dykt upp i sociala medier.

Ja, alltså det är inte den riktiga Donald Trump.

Det hela började på onsdagskvällen i New York när en staty, föreställande en naken Trump, plötsligt dök upp på Union Square på Manhattan.

Men statyerna har även dykt upp i Los Angeles, San Francisco, Cleveland och Seattle.

Statyerna ska vara ett konstverk under den politiska parollen: “The emperor has no balls”.

Översatt betyder det alltså “kejsaren har inga kulor.”

Och mycket riktigt har Trump, likt tidigare, avbildats med en extremt liten penis – och utan pungkulor.

Statyerna är med andra ord inga hyllningar till Trump utan en känga mot presidentkandidaten vars populäritet har sjunkit den senaste tiden efter en mängd kontroversiella uttalanden.

Enligt Washington Post är det en konstnär kallad "Ginger" från Las Vegas som har skapat statyerna i samarbete med det anonyma anarkistiska konstnärskollektivet Indecline.

– När killarna hörde av sig var det på grund av min förmåga att skapa monster. Trump är bara ett annat monster, så det var helt i min smak att kunna skapa dessa monstrositeter, berättade konstnären för Washington Post.

Enligt deras talesperson tog projektet fyra månader att genomföra.

– Gilla det eller inte, men Trump är en större-än-livet-figur i världskulturen just nu. Om man ser tillbaka i historien, var det så man förevigade och idoliserade sådana personer – med statyer, sade talespersonen i en anonym intervju.

Trump har tidigare avbildats med en väldigt liten penis. Men denna gång saknar han även pungkulor.

– Vi bestämde oss för att avbilda Trump utan sina kulor eftersom vi vägrar erkänna att han är en man. Han är ett litet arrogant barn och har inget som kan liknas med testiklar, säger talespersonen till Washington Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.