En röd bil är intressant i utredningen om sommarstugemordet i Arboga.
1 av 3
En röd bil är intressant i utredningen om sommarstugemordet i Arboga. - Foto: TT/Polisen
Bilen uppges vara en tegelröd Volkswagen Touran Cross Country, av årsmodell 2008.
2 av 3
Bilen uppges vara en tegelröd Volkswagen Touran Cross Country, av årsmodell 2008. - Foto: Polisen
Bilen uppges vara en tegelröd Volkswagen Touran Cross Country, av årsmodell 2008.
3 av 3
Bilen uppges vara en tegelröd Volkswagen Touran Cross Country, av årsmodell 2008. - Foto: Polisen

Polisen släpper bild på bil – har kopplingar till sommarstugemordet

Utredningen om sommarstugemordet fortsätter. Nu söker polisen information om en röd bil.


I fredags släpptes den 41-åriga dottern och hennes 18-åriga sambo, som är misstänkta för mordet och mordförsöket i Arboga, fria. De är fortfarande sannerligen misstänkta för brotten men polisen saknar tillräckligt med bevis för att kunna hålla paret häktade.

Men utredningen fortsätter. Polisen söker nu vittnesiakttagelser om en tegelröd Volkswagen Touran Cross Country, av årsmodell 2008. Denna ska vara intressant för utredningen. Detta uppger Expressen.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett en sådan bil onsdagen den 3 augusti, på vägar söder om Arboga. Vi är även intresserade av iakttagelser av bilen på vägar i riktning mot Eskilstuna, säger Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland, till Expressen.

Polisen vill inte berätta vad som förorsakat intresset för bilen.

Det här har hänt

Det var onsdagen 3 augusti som ett larmsamtal inkom från en panikslagen kvinna. Hon berättade att hon hade "hål i kroppen." När polisen kom till sommarstugan fann de kvinnans 68-åriga make död i sovrummet. Polisen riktade misstankar mot den 63-åriga kvinnan, men det visade sig senare att båda hade attackerats i sömnen, och misstankarna mot kvinnan har släppts.

Tidigt i utredningen riktades uppmärksamhet mot en 41-årig kvinna som polisen sökte. Kvinnan uppges vara parets dotter, och i förra veckan greps hon och hennes 18-åriga sambo misstänkta för mord och mordförsök.

I fredags lämnade kammaråklagaren Johan Fahlander besked om att paret inte begärs häktade.

– De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen, skriver kammaråklagare Johan Fahlander som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!