I måndags hittades en människokropp i en brunn på en gård i Hörby.
1 av 4
I måndags hittades en människokropp i en brunn på en gård i Hörby. - Foto: TT
En man, som var anställd av gårdens ägare, skulle rensa brunnen när han såg ett revben och tejpade plastsäckar.
2 av 4
En man, som var anställd av gårdens ägare, skulle rensa brunnen när han såg ett revben och tejpade plastsäckar. - Foto: TT
Polisen hoppas nu kunna identifiera kroppen. Via expertanalys kan de också se hur länge kroppen har legat i brunnen.
3 av 4
Polisen hoppas nu kunna identifiera kroppen. Via expertanalys kan de också se hur länge kroppen har legat i brunnen. - Foto: TT
Fyndet utreds som mord.
4 av 4
Fyndet utreds som mord. - Foto: TT

Mystisk kropp hittad i brunn: "Det luktade dött"

I måndags hittades en död kropp i en brunn utanför Hörby. Nu utreder polisen mord.


I måndags den 22 augusti hittades skelettdelar i en brunn på en förfallen gård utanför Hörby. Nu bekräftar polisen att det rör sig om en död människokropp, skriver Kvällsposten.

Gården övergavs 2011 efter att Kronofogden hade utmätt fastigheten. Sedan dess har det ibland kommit en märklig och obehaglig lukt från gården. Och det är först fram till november 2014 har gården stått utan ägare.

De nya ägarna, ett par, har sedan köpet rensat upp gården, som har varit full av högar av skräp, gamla kylskåp och maskindelar, och i måndags hade de anlitat en person för att rensa brunnen. Det var då han såg ett revben och tejpade plastsäckar.

Annika Alkerud, som tidigare bodde i närheten av gården, berättar att det brukade stanna bilar till på natten. 2013 gjorde hon en anmälan mord gården, och beskrev gården med både oro och äckel.

– Det luktade dött, berättar hon för Kvällsposten.

Polisen vill inte kommentera detaljer kring fyndet men bekräftar att det rör sig om en människokropp. Nu är en mordutredning inledd.

– Rättsläkaren har bekräftat att skelettdelarna kommer från en människa, troligen en man, säger Peter Hansson, spaningsledare vid Kristianstadspolisens grova brottsektion, till Kvällsposten.

Polisen prioriterar att fastställa identiteten hos den avlidne, och en expertanalys kommer troligtvis kunna fastslå när kroppen dumpades i brunnen, skriver Kvällsposten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.