Svenska elever smygfilmades på skoltoalett – lades ut på porrsajt

En film på vad som verkar vara elever som besöker en svensk skoltoalett har laddats upp på en porrsajt. Nu har skolan polisanmält händelsen.


Filmen visar en person som placerar en kamera på en toalett. Sedan går personen därifrån och lämnar kameran kvar för att smygfilma. Filmen, som visar både killar och tjejer som går på toaletten, har sedan laddats upp på en porrsajt.

Enligt P4 Gävleborg, som var först med att rapportera om händelsen, kan filmen vara tagen på en toalett på gymnasieskolan Thoren Business School i Gävle.

– Det går inte att utesluta eftersom inredningen liknar det som vi har på våra toaletter. Vi agerar som att den skulle vara inspelad hos oss, säger Joacim Swedén, rektor på Thoren Business School, till Nyheter24.

Även de röster som hörs i filmen tycks prata svenska. I kommentarerna på porrsajten skriver dessutom vad som verkar vara personen som ligger bakom filmen att det är just Thoren Business School i Gävle som det handlar om.

Bildkälla: Skärmdump

Enligt porrsajten laddades filmen upp för cirka två veckor sedan. Den är 45 minuter lång och hade över 2 500 spelningar innan den plockades ner av användaren under måndagsförmiddagen.

– Det är chockerande. Jag tycker att det är riktigt fult att man filmar någons väldigt privata angelägenheter där man ska kunna känna sig trygg och vara i fred. Sen har man mage att dessutom lägga ut det på en porrsajt. Jag tycker att det är fruktansvärt, säger rektor Joacim Swedén.

Skolan, som misstänker att en elev ligger bakom filmen, har nu polisanmält händelsen. Man har även informerat alla elever om vad som hänt och hoppas nu kunna få in tips om vem som placerat kameran på toaletten.

– Vi har dessutom satt våra it-tekniker på att försöka spåra den här ip-adressen. Det har varit uppståndelse här på skolan under hela dagen. Eleverna är lika chockerade som jag, säger Joacim Swedén.

Skärmdumpar från filmen.

Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt, bekräftar för Nyheter24 att en polisanmälan har kommit in.

– Då är det brotten kränkande fotografering och förtal som kan bli intressanta att titta på.

Vad är det som är svårast i sådana här utredningar?

– Det är att ta reda på vem som har spridit de här bilderna. Man måste titta på hur det här spelades in, med vems kamera och vem det är som har publicerat filmen. Så det är en lång väg att gå innan man eventuellt kan komma till en gärningsman för ett åtal, säger Mikael Hedström.

Läs också om 19-åriga Mia som hittade en film på Facebook där någon smygfilmat hennes rumpa, eller om tjejen som blev smygfilmad mellan benen av en kille – och som sedan hämnades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit uthängd på internet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

1 timme sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.