Mannen som jagas av polisen planerade att halshugga sin svåger och anklagar sin ex-fru för häxkonst.
1 av 3
Mannen som jagas av polisen planerade att halshugga sin svåger och anklagar sin ex-fru för häxkonst. - Foto: TT
Mannen rymde från sjukhuset Hässleholm.
2 av 3
Mannen rymde från sjukhuset Hässleholm. - Foto: TT
Polisen uppger att mannen är farlig.
3 av 3
Polisen uppger att mannen är farlig. - Foto: SCANPIX

Man på rymmen från rättspsyk – vill döda häxor och halshugga sin svåger

Mannen har suttit inspärrad sedan i februari men under en permission rymde han. Nu söker polisen efter honom.


Mannen som är från Malmö har suttit på rättspsyk sedan i februari i år efter att han dömts då han planerade att halshugga sin svåger.

Han ska även ha planerat en häxjakt där han ville ”binda, halshugga och sedan bränna upp honom”. I den 38-årige mannens dator hittade polisen även namnen på 56 andra personer som han planerade att göra samma sak mot, skriver Sydsvenskan.

Mannen ska även ha anklagat sin egen ex-hustru för häxkonst och trolleri. Mannen påstår att hon genom tankeöverföring lyckats frammana missfall och diabetes hos släktingar.

Under den rättspsykiatriska undersökningen framkom att mannen led av en allvarlig psykisk störning. Han dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård.

I somras ansökte en överläkare om att låta 38-åringen få permission. Han skulle då få frigång på sjukhuset i Hässleholm. Trots att åklagaren ställde sig väldigt tveksam till att bevilja mannens permission, godkändes ändå ansökan.

Men nu har mannen alltså rymt. Han sägs nu söka efter sin ex-fru och har bland annat varit på hennes arbetsplats. Polisen är inkopplad och beskriver mannen som farlig. Dock är det bara en grupp som arbetar med fallet på dagtid.

– Vi har fått handlingar i ärendet här och vi har en grupp som jobbar dagtid med att söka efterlysta personer. Men tyvärr är det så att om vi inte kan hitta personer på deras hemadresser så är det inte så lätt, säger Daniel Jonasson, inre befäl på polisen i Malmö till Sydsvenskan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att en av världens mest jagade man har gripits – när han jobbade bara några meter från polisstationen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!