En 14-åring utsattes för våldtäktsförsök på tisdagskvällen.
En 14-åring utsattes för våldtäktsförsök på tisdagskvällen. - Foto: TT/Google Maps

​14-åring utsatt för våldtäktsförsök av flera män – polisen söker vittnen

Sent igår kväll utsattes en 14-åring av övergrepp från flera män, när hon var på väg hem från bussen. Polisen söker nu efter vittnen.


Det var vid 21-tiden igår kväll som polisen larmades om ett våldtäktsförsök i Sala. En 14-årig flicka var på väg hem från bussen när fyra män i 25-årsåldern attackerade henne. Två av dem försökte slita av hennes kläder, skriver polisen på sin webbplats.

När den ena mannen till slut backade och sa åt den andra mannen lyckades flickan fly. Ungefär en halvtimme senare larmade hon och modern polisen.

Händelsen är anmäld som försök till våldtäkt.

Männen ska ha sprungit mot Stadshotellet, men ännu är ingen gripen. Flickan har delat med sig av gärningsmännens signalement, men polisen kan inte gå in på närmre detaljer.

– De uppgifterna håller vi för oss själva för inre spaning, säger Charlotte Israelsson, inre befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikatonscentral, till Aftonbladet.

Polisen vädjar nu efter tips som kan föra utredningen framåt.

“Om du såg något av denna händelse eller något som kan tänkas höra ihop med denna händelse, tveka inte utan ring 114 14” skriver polisen på sin webbplats.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!