Kristoffer Hermansson har publicerat en bild 2012 som kan uppfattas som misogyn och sexistisk.
1 av 2
Kristoffer Hermansson har publicerat en bild 2012 som kan uppfattas som misogyn och sexistisk. - Foto: Faksimil TV4
"Där och då tyckte jag det var roligt. Jag tyckte inte det är något konstigt," säger Hermansson till Nyheter24 gällande bilden.
2 av 2
"Där och då tyckte jag det var roligt. Jag tyckte inte det är något konstigt," säger Hermansson till Nyheter24 gällande bilden. - Foto: Faksimil TV4

TV4-stjärnan från skandalprogrammet: Svälj b*tch

Nyheter24 fortsätter granska deltagarna i Tv4:s program "Riktiga karlar".


Nyheter24:s granskning av deltagarna i "Riktiga karlar" fortsätter.

En hel del skandaler har uppdagats sedan programmet hade premiär. Deltagaren Erik Arnésens avslöjades ha delat rasistiska bilder och inlägg på Facebook. Bland annat en bild på en person som gör Hitler-hälsning och ett annonsblad om en skyttefest där “Boll- och äggkastning på n****r” skulle förekomma. Nyheter24 har också avslöjat att en annan av deltagarna, Markus Hansson, har dömts för flera fall av misshandel och hot mot tjänsteman,

Nu kan Nyheter24 avslöja att deltagaren Kristoffer Hermansson har publicerat bilder och inlägg som kan uppfattas som misogyna och sexistiska, på sin Facebook.

Han drar bland annat ett skämt om kvinnor som horor.

Faksimil Facebook

Han skriver att den kvinnliga personalen på bilprovningen var "mer manlig än Matt Damon."

Faksimil Facebook

På bilden han delat står det, översatt till svenska: "Svälj, bitch. Människor svälter i Afrika."

Bildkälla: Faksimil Facebook

Texten refererar till sexuella övergrepp, såväl som verkligt och skådespelat i porr.

Att sprida en sådan här bild på Facebook kan ses som sexistisk. Vad anser du om det?

– Den tanken har inte slagit mig, att den kan vara sexistisk. Jag tyckte det bara var en kul grej. Jag kanske taggade någon också som skulle få se den. Jag tänkte bara på att det var kul och så lade jag ut den, förklarar Hermansson för Nyheter24.

Hermansson menar att han förstår att människor har åsikter om bilden, och att han inte skulle publicera den i dag. Det beror däremot inte på att han anser bilden problematisk, utan att det "inte är lönt att lägga ut saker på Facebook".

– Jag har tröttnat på att vara inne på Facebook, förklarar han.

Kan du förstå i dag vad som kan tyckas vara problematiskt med bilden?

– Jag bryr mig inte om vad andra lägger på Facebook, de kan lägga upp en nakenbild på mig och jag skulle bara skratta åt det liksom.

Men är det okej att lägga ut en sådan bild?

– Där och då tyckte jag det var roligt. Jag tyckte inte det är något konstigt, säger Hermansson till Nyheter24.

Rasism, sexism och misshandel – men TV4 vägrar ta ansvar

"Riktiga karlar"-deltagarna har delat rasistiskt och sexistiskt material. En är dömd flertalet gånger för misshandel. Detta har Nyheter24 tidigare avslöjat i en artikelserie.

Även deltagaren Andreas Klasson, 31, från Hedemora har tveksamma aktiviteter på Facebook. Bland annat gillar han bandet Ultima Thule, som har bakgrund ur den grovt främlingsfientliga och rasistiska organisationen Bevara Sverige Svenskt.

TV4 medgav tidigt att de har brustit i castingen beträffande Eric Arnésen, som hade delat rasistiska inlägg, och medgivit att de kände till Markus Hanssons kriminella förflutna.

TV4 har vägrat svara på vilka kriterier deltagarna har behövt uppfylla för att anses vara en "riktig karl"

Nyheter24 har sökt TV4 som avböjer kommentar. De vägrar svara på om de kommer fortsätta med castingbolaget eller inte.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.