- Foto: Privat / radioplay.se

Succén fortsätter – nu startar podden med allt spännande från tjejgruppen

Nästan 60 000 tjejer är med i gruppen. Ny projektet är en podcast med de hetast ämnena från Honey & the bees.


Tjejgruppen Honey & the bees har samlat tjejer från hela Sverige. Nästan 60 000 har gått med i gruppen – som bara är för kvinnor.

Men snart kommer alla som vill kunna ta del av vad som sker i gruppen. I samarbete med radioplay.se har gruppens skapare Lina Taha och tjejerna Florentina och Aya startat podden med samma namn som den stora Facebookgruppen.

– Både tjejer och killar kan lyssna, så vissa saker som diskuteras i gruppen kan komma ut mer. Vi har en sorts tjejsnack, men det blir offentligt, berättar Lina för Nyheter24.

En av huvudreglerna i gruppen är att allt som skrivs i gruppen ska stanna där, därför är de noga med att kontrollera att de aldrig hänger ut någon. Om de diskuterar ett inlägg i gruppen brukar de fråga den som skrivit det innan.

Varje vecka är Lina programledare, Florentina och Aya är sidekicks och en gäst från Facebookgruppen deltar. Nästa veckas gäst är ännu hemlig, men Nyheter24 kan avslöja att det är en känd livare från Malmö.

Ämnena kommer att vara handplockade från gruppen – men tjejerna som är med i den kommer också kunna ge förslag. Gästerna kommer att vara personer som har något att tillför till veckans diskussioner. Det kommer vara både allvarliga och roliga diskussioner.

– Om vi till exempel pratar om ett ämne som misshandel kommer vi ha med någon som gått igenom det, så inte vi som kanske inte gjort det sitter och pratar om det, säger Lina.

Hon tror att podden kan bli ett bra sätt för killar, som är nyfikna på gruppen, att få ta del av den. De spelar in på söndagar och sedan släpps avsnittet på radioplay.se på onsdagar.

Läs mer om gruppen Honeys & the bees här. Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du med i gruppen Honey & the bees?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.

Över 20 döda i oväder i Papua Nya Guinea

Minst 23 människor på höglandet i Papua Nya Guinea har omkommit i översvämningar och jordskred efter oväder.