Annies pappa har en förkärlek för att sätta lappar på saker.
1 av 3
Annies pappa har en förkärlek för att sätta lappar på saker. - Foto: Privat
Typ som den här lappen p tejpen.
2 av 3
Typ som den här lappen p tejpen. - Foto: Privat
Annie tycker det mest är komiskt.
3 av 3
Annie tycker det mest är komiskt. - Foto: Privat

Annies pappa älskar att skriva lappar – kanske lite för mycket

Annies pappa har en förkärlek för ordning och reda, därför sätter han upp små lappar runt om i huset för att informera familjen.


Många av oss har någon gång skrivit en lapp till någon, men vissa tar det hela ett steg längre än så.

18-åriga Annie Gunnarssons pappa är en av dessa personer som är lite extra glad i att sätta upp lappar till höger och vänster.

– Jag har också undrat varför han gör det, men jag antar att han tycker att vissa saker behöver framgå extra tydligt, säger Annie till Nyheter24.

Familjen som bor i Helsingborg har bland annat lappar på sin tejphållare, laddare och sin pappersinsamling. Men tidigare har de haft lappar på bland annat bilen och galgar.

– Pappa blev så trött på att personer tog hans galgar på jobbet, så han satte en lapp på dem där det stod att om man ville ha en galge så gick det att hyra den för sju kronor. Ingen lånade hans galgar igen, skrattar Annie.

Familjen är så van vid pappans lappar nu att de bara tycker det är roligt. Det har dessutom blivit lite av en uppfostringsmetod. Anledningen till lappen på tejpen är exempelvis att Annies lillasyster lekte med den när hon var liten, vilket resulterade i en lapp där det står "lek inte med tejpen".

Lappen på pappersinsamlingen. Bildkälla: Privat

När Annie just tagit körkort satte pappan även upp en lapp i bilen där det stod "glöm inte att stänga av blinkersen" och på sin egen laddare har han satt en lapp med "rör inte min laddare".

– Det är ju väldigt effektivt för man känner sig ju sjukt taskig om man göra något av det som det specifikt står på lappen att man inte ska, säger Annie.

Nyligen slog det Annie att det var en väldigt rolig grej som kanske skulle roa andra också. Så hon lade upp bilden på Twitter och taggade komikern David Batra, som själv hyllat användadet av lappar för att föra fram budskap och hålla ordning.

Lappen på tejpen. Bildkälla: Privat

Batra retweetade Annies inlägg och sedan dess har det fått lite spridning. Men hennes pappa blev i alla fall väldigt förstjust över delningen från komikern.

Annie själv har dock inte tänkt gå i pappans fotspår utan säger att hon inte har något till övers för att sätta upp lappar.

– Nej, lappskrivandet överlåter jag till pappa. Han gör det ju redan väldigt bra.

Annies Tweet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de mystiska lapparna som går att hitta upptejpade i flygplan.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det praktiskt med lappar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.